Nieuws

League of Legends 1v1-toernooi Red Bull Solo Q keert terug voor 2021

League of Legends 1v1-toernooi Red Bull Solo Q keert terug voor 2021

Het League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q keert opnieuw terug voor eind 2021. Het evenement, dat zich specifiek richt op één versus één-gevechten, gaan van start op 14 & 28 oktober. League of Legends-amateurspelers van elk niveau kunnen zich aanmelden om mee te doen en kans te maken op een plek in de Nederlandse finale van Red Bull Solo Q op 5 november: de fysieke locatie van deze finale wordt nog bekendgemaakt. Inschrijven kan via de officiële Nederlandstalige website van Red Bull Solo Q.

Red Bull Solo Q keerde eerder in 2021 ook al terug, nadat het toernooi voor het eerst georganiseerd werd in 2020. De eerste editie van Red Bull Solo Q werd gewonnen door Forgious.

Hoe werkt Red Bull Solo Q?

Spelers gaan in een 1v1-format de strijd met elkaar aan in de toplane van Summoner's Rift. Om te winnen, moeten spelers één van de volgende doelen volbrengen:

  • Behaal First Blood door je tegenstander te elimineren
  • Verkrijg als eerste een Creep Score van 100 minions
  • Vernietig de eerste toren van de tegenstander

Red Bull Solo Q

Aan Red Bull Solo Q mogen enkel League of Legends-spelers van 16 jaar en ouder meedoen, die niet professioneel spelen in bijvoorbeeld de LEC of de Dutch en Belgian Leagues. Het is dus een toernooi dat echt gericht is op amateur-spelers. De speler die de Nederlandse finale op 5 november wint, gaat Nederland vertegenwoordigen op de Red Bull Solo Q World Final in Helsinki, Finland. Deze vindt plaats van 3 tot en met 5 december 2021.

Verder komen er ook een aantal speciale gasten langs gedurende het evenement, waaronder de Belgische LEC-presentatrice en Red Bull Solo Q-ambassadeur Eefje “Sjokz” Depoortere. De Nederlandse uitzending wordt gepresenteerd door Colin “Koolein” Wijnholds, Denis “Boomin” Melnikov en Ricardino “Dinoricar” Vulto op op het Twitch-kanaal van Red Bull Nederland.

Kwalificaties en finales Red Bull Solo Q

Red Bull Solo Q bestaat uit drie verschillende rondes:

  • De Nationale Kwalificaties & Finale, waar de beste Solo Q-speler van Nederland bekend wordt.
  • De Regionale Finale, waar de beste Solo Q-spelers uit heel Europa het tegen elkaar opnemen.
  • De Wereldwijde Finale, waar de allerbeste Solo Q-spelers van over de hele wereld het uitvechten voor de ultieme titel van Red Bull Solo Q.

Ben je van plan om mee te doen, maar weet je nog niet zo goed welke League of Legends-champions je wil gaan spelen in Red Bull Solo Q? Neem dan een kijkje bij Red Bull's artikel met de beste 1v1-champions in League of Legends, waarbij ook de professionals van G2 Esports je helpen met kiezen!

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate