Nieuws

Rekkles vertrekt mogelijk dit jaar nog bij LoL-team G2

G2 Esports

League of Legends-speler Martin "Rekkles" Larsson, die nu onder contract staat als AD carry-speler bij het LEC-team van G2 Esports, gaat volgens bronnen de organisatie verlaten. De relatie tussen de bekende LEC-speler en G2 zou dermate slecht zijn geworden dat de organisatie, die Rekkles eigenlijk had gecontracteerd tot november 2023, bezig is het contract door te verkopen voor het einde van 2021. Volgens bronnen willen G2-spelers Jankos en Caps niet verder met Rekkles in het team: aangezien Caps al vaststaat bij G2 voor volgend jaar, gaat men ervan uit dat Rekkles de organisatie de rug toekeert.

Rekkles verliet pas een jaar geleden Fnatic om al snel bekend te maken dat hij de overstap had gemaakt naar G2 Esports. Daar nam hij de plek in van Perkz, die vertrok naar het Amerikaanse LCS-team van Cloud9.

G2 Rekkles

Het klonk als een recept voor gegarandeerd succes: Rekkles, die wordt gezien als één van de beste AD carry-spelers in de geschiedenis van League of Legends, kwam het Europese powerhouse G2 Esports versterken. Het beste Westerse team en de beste AD carry-speler uit het Westen: dat moet wel een gouden combinatie zijn, toch?

G2 Rekkles announcement

Helaas voor Rekkles en G2 liep het anders. Het team werd derde in het LEC Spring 2021-seizoen achter winnaar MAD Lions en Rogue: hoewel dat geen verkeerde prestatie is, was het beneden verwachting voor het ambitieuze G2 en Rekkles. Met goede hoop begonnen zij aan LEC Summer 2021, dat uitliep op een fiasco: G2 verloor van Fnatic in de playoffs: nota bene het voormalige team van Rekkles. Daardoor liep G2 voor de eerste keer ooit in de geschiedenis van de organisatie het wereldkampioenschap Worlds 2021 mis.

De toekomst van Rekkles

G2 Esports zou naar verluidt al begonnen zijn met het scouten voor een nieuwe AD carry-speler. Wat Rekkles in de toekomst gaat doen als hij inderdaad G2 verlaat, is nog niet duidelijk. Uiteraard zijn er veel teams die mogelijk interesse hebben in een speler van zijn kaliber: in Europa, Noord-Amerika en zelfs China zou die optie klaar kunnen liggen voor Rekkles, zo suggereren bronnen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate