Nieuws

Rekkles vertrekt mogelijk naar de Franse League of Legends-competitie

Rekkles vertrekt mogelijk naar de Franse League of Legends-competitie

Een opvallende teamswitch lijkt zich te voltrekken voor de legendarische League of Legends-botlaner Martin "Rekkles" Larsson: de Zweed gaat komend seizoen waarschijnlijk spelen in de Franse nationale competitie LFL. Karmine Corp, een team dat tevens de titel van European Masters Summer 2021 won, heeft bevestigd dat Rekkles heeft getekend bij de Franse esports-organisatie. Daarmee lijkt het vertrek van Rekkles bij G2 Esports officieel een feit.

De Franse sportwebsite L'Equipe bracht als eerste berichten naar buiten over de overeenkomst tussen Rekkles en Karmine Corp. Dit betekent ook dat we Rekkles dit jaar mogelijk niet gaan terugzien in de Europese topcompetitie LEC: eerder gaf G2 Esports, het vorige team van de botlane-speler, al aan dat het verkopen of uitlenen van Rekkles aan andere LEC-teams niet mogelijk zou zijn vanwege de LEC-regelgeving.

Rekkles is bij G2 vervangen door Victor "Flakked" Lirola na een teleurstellend seizoen voor het team, dat zich eerder vrijwel altijd aan de top van de LEC bevond. Zo lukte het G2 voor het eerst in haar geschiedenis niet om te kwalificeren voor Worlds na het verlies tegen Fnatic in de LEC Summer 2021 playoffs.

Karmine Corp

KCorp
De Franse organisatie Karmine Corp heeft een League of Legends-team dat zich consistent aan de top bevindt van zowel de nationale Franse competitie LFL als de European Masters, het professionele niveau dat zich net onder de LEC bevindt. Daarmee zou je kunnen zeggen dat dit team het best haalbare is voor Rekkles buiten de LEC of de Amerikaanse LCS-competitie.

Karmine Corp was volgens eerdere berichten zelfs dichtbij een plek in de LEC, toen het naar voren kwam als één van de geïnteresseerden om de LEC-slot van Schalke 04 over te kopen. Uiteindelijk verkocht de Duitse club deze plek aan het Zwitserse Team BDS.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate