Nieuws

Rogue Europees kampioen League of Legends

Rogue Europees kampioen League of Legends

Rogue heeft haar eerste Europese League of Legends titel gewonnen. Het team wist op dominante wijze te winnen van G2 Esports; 3-0. Vooral voor toplaner Odoamne was het een emotioneel moment, na zeven seizoenen en twee verloren finales is hij eindelijk Europees kampioen.

Afgelopen weekend vond de ontknoping van de play offs van het League of Legends European Championship (LEC) Summer Split plaats. Op zaterdag werd eerst de halve finale gespeeld, hierin nam Fnatic het op tegen Rogue. In een spannend onderonsje was het Rogue dat wist te winnen met 3-1. Daarmee verdiende het een rematch tegen G2 Esports, vorige week speelden die twee teams ook tegen elkaar en toen won G2 met 3-0.

Dit keer waren de rollen omgedraaid. Aftredend Europees kampioen G2 wist nooit de goede vorm te vinden die het de afgelopen weken wel had. Overal op de map was Rogue het betere team en na drie games was het dan ook gedaan; Rogue is Europees kampioen. Odoamne pakt hiermee zijn eerste Europese titel sinds hij in 2014 zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Door de overwinning komt Rogue in pot één bij de loting voor het wereldkampioenschap welke later vandaag plaatsvindt.

Naast Europa werd ook in Noord-Amerika de finale gespeeld. Daar stonden, enigszins verrassend, Cloud9 en 100Thieves in de finale. Net als in Europa was het een eentonig duel, Cloud9 was gigantisch dominant en wist 100Thieves met liefst 3-0 naar huis te sturen. Het was voor Cloud9 de vierde keer dat het de titel pakte.

Amerika en Europa waren de laatste regio’s waarin de finale werd gespeeld. Twee weken geleden wist Gen.G in Korea de titel te winnen door T1 met 3-0 te verslaan. De Chinese finale werd op donderdag 1 september gespeeld. In die finale won JD Gaming de titel van de LPL nadat het Top Esports met 3-2 versloeg.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend