Nieuws

Schalke 04 blijft alsnog actief in League of Legends-esports

Schalke 04 blijft alsnog actief in League of Legends-esports

De Duitse voetbalclub Schalke 04 heeft bekendgemaakt dat de organisatie vooralsnog actief zal blijven binnen League of Legends-esports: het team zal vanaf 2022 deelnemen aan de Prime League, de hoogste Duitstalige competitie in League of Legends. Eerder dit jaar verkocht Schalke 04 haar LEC-plek voor meer dan 30 miljoen euro, waardoor de organisatie vanaf 2022 niet meer deelneemt aan de hoogste Europese competitie. Het team gaat het in de Prime League opnemen tegen de beste teams uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Embedded content: https://twitter.com/S04Esports/status/1430576706612387841?s=20

Financieel zwaar weer

Eerder waren er nog grote twijfels over de toekomst van esports bij Schalke 04. De club verkeerde sinds de coronacrisis in financieel zwaar weer: door de crisis liepen onder meer de inkomsten uit kaartverkopen terug. Bovendien degradeerde de club na ruim 30 jaar uit de Duitse Bundesliga, de hoogste Duitse voetbalcompetitie. Door deze omstandigheden overwoog Schalke 04 hun plek in de LEC te verkopen, om zo een financiële buffer te kunnen geven aan de club. Uiteindelijk verkocht de club deze LEC-plek aan het Zwitserse Team BDS, dat daardoor het nieuwste gezicht in de Europese topcompetitie gaat zijn.
Schalke 04 esports
Na vijf jaar komt daarmee een einde aan het LEC-avontuur voor Schalke 04, maar de club blijft dus alsnog actief in de esportsscene van League of Legends, hetzij op een minder prestigieus niveau. De club geeft aan te willen strijden voor een plek in EU Masters, waar de beste regionale teams van Europa het tegen elkaar opnemen. Schalke blijft in de toekomst haar esportsteams ondersteunen, aldus de organisatie.

Ook Nederland en België zijn twee van de League of Legends-regio's binnen Europa, maar die gaan vanaf 2022 fuseren in een nieuwe Benelux League. De winnaars van deze competities, mCon LG UltraGear en Sector One, zijn nu aan het strijden in EU Masters.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate