Nieuws

Shad0w eerste Europeaan in Chinese LPL

6 juni 2021, 17:30

Voor het eerst gaat een Europese League of Legends-pro spelen voor een team in de Chinese LPL. De Chinees-Italiaanse Shad0w, die eerder in de jungle speelde voor MAD Lions in de Europese LEC, heeft getekend bij LGD Gaming. Shad0w komt voor het eerst op 9 juni in actie bij de start van de LPL Summer Split.

Embedded content: https://twitter.com/kenzi131/status/1401137631124070401?s=20

Worlds 2020

Shad0w speelde de afgelopen split niet voor een team.In 2020 kwam hij uit in de LEC voor Mad Lions, waarmee hij een plek op Worlds wist te bemachtigen. Hoewel het team daar geen potten kon breken, zette het internationale toernooi Shad0w wel in de spotlights. De jungler, die als kind van Chinese ouders werd geboren in het Italiaanse Milaan, staat bekend om zijn agressieve speelstijl. Shad0w maakte in zijn tijd bij Mad Lions vooral indruk met zijn Lee Sin.

Shad0w kondigde in december 2020 al aan dat hij zou gaan spelen voor een team in de Chinese LPL. Daarbij noemde hij nog geen concrete naam.

Embedded content: https://twitter.com/AshleyKang/status/1343609216028700672

LGD Gaming is een van de bekendste esports-teams uit China. Het League of Legends-team van de organisatie werd opgericht in 2012 en heeft in de loop der jaren een aantal goede resultaten weten neer te zetten. In het afgelopen seizoen van de Chinese LPL-competitie behaalde LGD echter een teleurstellende veertiende plek. Shad0w speelde met MAD Lions al eens tegen LGD Gaming tijdens Worlds 2020. Het Chinese team won deze wedstrijd, maar kwam vervolgens niet uit de groepsfase van het internationale toernooi.

Uniek

Hoewel het natuurlijk bijzonder is dat een Chinees team voor het eerst een speler uit Europa binnenhaalt, is de keuze voor Shad0w niet heel gek. Vanwege zijn Chinese achtergrond is de communicatie tussen Shad0w en de rest van het team waarschijnlijk geen probleem. Aangezien andere Europeanen dit voordeel niet hebben, lijkt het er dus op dat Shad0w's transitie van de LEC naar de LPL redelijk uniek blijft.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau