Nieuws

League of Legends-speler Kobbe na kort Amerikaans avontuur terug naar Europa

12 mei 2020, 08:52

Kasper "Kobbe" Kobberup is na een kortstondig Amerikaans avontuur terug in Europa. De Deen is de nieuwe ADC voor Misfits Gaming en vervangt daarmee Ju "Bvoy" Yeong-Hoon die van de organisatie op zoek mag naar een nieuw team.

Misfits Gaming heeft zich versterkt met ex-Splyce ADC Kasper "Kobbe" Kobberup. De Deen, die vorige week onverwacht werd vervangen door Team SoloMid, is daarmee na één split in de Amerikaanse LCS alweer terug op Europese bodem. Toch kan er niet gesproken worden van een mislukt avontuur, Kobberup heeft in zijn korte tijd aan de andere kant van de oceaan prima spel laten zien en het is dan ook geen verrassing dat Misfits geïnteresseerd is in zijn diensten.

Dat Kobbe bij zijn terugkeer voor Misfits heeft gekozen komt overigens niet als een verrassing aangezien het team afgelopen seizoen prima presteerde en hij daarnaast daardoor met zijn vriendin herenigd wordt, zij is namelijk onderdeel van de streamers line-up van Misfits.

Embedded content: https://twitter.com/MisfitsGG/status/1259926458182643715?s=20

Met het aantrekken van Kobbe komt er eveneens een snel en onverwachts einde aan de samenwerking tussen Misfits Gaming en de Koreaanse ADC Ju "Bvoy" Yeong-Hoon. Net als in Kobbe's geval ligt dat waarschijnlijk niet aan zijn prestaties, Bvoy werd met Misfits in zijn eerste seizoen in de LEC namelijk onverwacht derde en wist daarin zelfs een best-of-5 te winnen van latere kampioen G2 Esports. 

Hoe de toekomst van Bvoy er uit gaat zien is nog onbekend. In een tweet geeft hij aan nog steeds onder contract te staan bij Misfits, maar dat hij met toestemming van Misfits op zoek is naar een nieuwe uitdaging. De Koreaan zegt verder ook tijdens de Summer Split te willen presteren en open te staan voor aanbiedingen uit meerdere competities.