Nieuws

Team Heretics koopt LEC-plek Misfits

Team Heretics koopt LEC-plek Misfits

Het Spaanse Team Heretics heeft de plek van Misfits bemachtigd in de League of Legends European Championship (LEC). Wat voor bedrag er bij de deal gemoeid is, is niet bekend geworden, maar de verwachting is minimaal dertig miljoen dollar. Misfits verlaat aan het eind van het seizoen niet alleen de LEC, ook stopt het met haar tweede team in de LFL. Gisteren verschenen al geruchten dat Misfits haar plek ging verkopen.

Misfits was sinds 2017 actief in de LEC en heeft dus zes jaar deelgenomen aan de competitie wanneer ze aan het eind van het seizoen stoppen. Het hoogtepunt van de organisatie is ongetwijfeld het wereldkampioenschap van 2017. In een spannende poule versloeg het tweemaal Team SoloMid waardoor Misfits doorging naar de play offs. Daarin werd gespeeld tegen titelfavoriet SK Telecom T1. Ondanks een 3-2 verlies kon Misfits oogste het team veel respect en kon het terugkijken op een goed wereldkampioenschap.

De afgelopen jaren ging het minder lekker met Misfits, zo lukte het niet meer om kwalificatie voor het wereldkampioenschap te verdienen. Afgelopen seizoen eindigde het knap op een vierde plek. Op moment van spreken staat het team op een gedeelde zesde plek en is een plek voor de play offs in het zicht. De organisatie heeft tevens een team in de LFL, de nationale competitie van Frankrijk. Misfits Premier, zoals het team heet, staat net als het eerste team op de zesde plek.

Team Heretics gaat de LEC-plek dus overnemen. De organisatie had al een team in de LVP, de nationale competitie van Spanje, maar gaat deze dus overzetten naar de grootste Europese competite, het League of Legends European Championship. Team Heretics werd in 2016 opgericht door Youtuber Jorge ‘Goorgo’ Orejudo en behoort tot een van de populairste esportorganisaties van Spanje. Naast League of Legends Heeft Heretics ook teams in onder andere Valorant, Counter-Strike: Global Offensive en Fortnite.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend