Nieuws

Team Liquid haalt mogelijk Bwipo, Bjergsen en Hans sama binnen

Team Liquid haalt mogelijk Bwipo, Bjergsen en Hans sama binnen

Team Liquid heeft mogelijk meerdere grote namen aan zich gebonden voor de nieuwe League of Legends-lineup van de organisatie, welke in het aankomende seizoen van de Amerikaanse LCS zal gaan spelen. Toplaner Bwipo, midlaner Bjergsen en botlaner Hans sama gaan volgens bronnen volgend jaar aan de bak bij Team Liquid.

Ook is er een kans dat Bill “Eyla” Nguyen, de support-speler van Team Liquid's academieteam, mogelijk deel gaat uitmaken van het LCS-team. De eerste geruchten rond Team Liquid's nieuwe League of Legends-team werden naar buiten gebracht door Upcomer.

Team Liquid wist niet uit de groepsfase van Worlds 2021 te komen, maar wist wel een four-way tie te forceren tussen alle teams in de poule. Uiteindelijk belandde het LCS-team alsnog op de laatste plek binnen de groep.

De nieuwe aanwinsten van Team Liquid?

bjergsen-tsm.jpg
Eerder werd al naar buiten gebracht dat Team Liquid mogelijk Soren "Bjergsen" Bjerg wil aannemen als midlaner. De Deen, die ruim acht jaar onderdeel was van TSM als speler en ook deels eigenaar van die organisatie werd, wil naar verluidt weer actief de game gaan spelen.

De Belg Gabriël "Bwipo" Rau speelde het afgelopen seizoen als jungler voor Fnatic in de Europese LEC, maar gaat volgens de berichten weer terug naar zijn oude rol van toplaner, mocht hij de overstap maken naar Team Liquid en de LCS. Fransman Steven "Hans sama" Liv speelde het afgelopen seizoen botlane voor Rogue in de LEC, waar hij veel indruk maakte en daardoor nu wordt gezien als een van de sterkste Europese botlane-spelers.

CoreJJ en Santorin

CoreJJ
Overigens staat de positie van Eyla, de support-speler van het academieteam van Team Liquid, nog niet helemaal vast: het is vooral een back-up plan voor het geval dat Jo "CoreJJ" Yong-in , de huidige support-speler van het LCS-team, niet op tijd een Amerikaanse verblijfsvergunning (de Green Card) krijgt. Het is dus nog niet zeker of de Koreaan blijft, maar het lijkt wel de voorkeur te hebben van Team Liquid.

Ook is nog niet duidelijk wat er gebeurt met Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen, de huidige jungler van Team Liquid. Mogelijk wordt het contract van de Deen met het team verder verlengd, aangezien hij nu lang genoeg in de Verenigde Staten heeft gewoond om in aanmerking te komen als 'inwoner van Amerika': daarmee zou het nieuwe roster van Team Liquid voldoen aan de minimale eis van Riot qua hoeveelheid 'Amerikaanse spelers'.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate