Nieuws

League of Legends-team Sector One pronlongeert titel Belgian League

League of Legends-team Sector One pronlongeert titel Belgian League

Het is Sector One gelukt om het kampioenschap in de Belgian League te prolongeren. Het League of Legends-team won in de finale met 3-1 van KVM Esports. Daarmee wint het team 2500 euro en toegang tot de voorrondes van EU Masters.

Maandagavond speelden Sector One en KVM Esports om de titel in de Belgian League. Beide teams troffen elkaar al eerder in de play-offs, toen Sector One met 2-0 van KVM won. Door die nederlaag moest KVM het eerst opnemen tegen Aethra Esports voordat ze een kans op revanche kregen. Winnen van Aethra lukte overtuigend, maar tegen Sector One kon KVM geen wraak nemen voor het eerdere verlies. Sector One won uiteindelijk na vier games met 3-1 en sleept 2500 euro én een ticket naar de voorrondes van EU Masters in de wacht.

De eerste game bleef lang in balans, maar na ongeveer 25 minuten wist Sector One de Baron te bemachtigen. De teamfight daarna werd door de regerend kampioen gewonnen waarna de base van KVM direct werd vernietigd. Daar waar de game enkele minuten voor de Baron nog gelijk opging, had Sector One nu opeens de 1-0 voorsprong te pakken. De tweede game ging naar KVM, na een opmerkelijke game. In 35 minuten werden er maar liefst 74 kills gemaakt. Iets dat niet vaak voorkomt in een professionele League of Legends-game.

KVM nam in game 3 heel brutaal de leiding en liet Sector One flink zweten. Met een paar duizend gold voorsprong kon KVM echter de teamfights niet winnen en was Sector One alsnog de bovenliggende partij. In de vierde game was Sector One duidelijk de dominante en was er al snel een krachtsverschil alsmede een verschil in gold. Die voorsprong gaf Sector One niet meer weg waardoor de weg naar de tweede titel op rij open lag. Het duurde in game 4 iets meer dan een half uur voordat de Nexus van KVM explodeerde en Sector One gekroond werd tot winnaar van de Belgian League Summer Split.

EU Masters

Met de winst in de Summer Split claimt Sector One ook opnieuw het ticket voor de voorrondes van EU Masters. Vorig seizoen haalden zij het hoofdtoernooi niet na een directe confrontatie met Dutch League-winnaar Defusekids. Wie dit jaar de Dutch League vertegenwoordigt wordt vanavond duidelijk, wanneer LowLandLions en PSV Esports het tegen elkaar opnemen in de finale.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven