Nieuws

Dit is mogelijk de nieuwe League of Legends-lineup van Team Vitality

Lolesports

Team Vitality, één van de teams in de Europese League of Legends-competitie LEC, gaat komend jaar mogelijk een 'superteam' krijgen. De namen van meerdere gerenommeerde spelers gaan op dit moment rond in het geruchtencircuit: zo zouden Team Liquid's toplaner Barney ‘Alphari’ Morris en Luka ‘Perkz’ Perković, de midlaner van Cloud9, een contract hebben getekend bij Vitality voor 2022. Daarmee zouden beide Europese spelers terugkeren in Europa, na een kort avontuur in de Amerikaanse LCS-competitie.

Dat zijn echter niet de enige namen die op dit moment rondgaan: ook Carzzy, de botlane-carry van MAD Lions, komt mogelijk spelen voor Vitality. Recentelijk was er nog publiekelijk ophef ontstaan, nadat Carzzy was bekritiseerd door een zelfbenoemd 'eigenaar' van MAD Lions. Hoewel Carzzy volgens LEC Wooloo nog niet een overeenkomst heeft gesloten met Vitality, lijken beide partijen daar wel toe bereid te zijn.

Lineup voor 2022?

Verder blijven de huidige jungler en support van Vitality, Selfmade en Labrov, aan bij het team. Daarmee is dit de vermoedelijke 2022-lineup van Team Vitality's League of Legends-team in de LEC:

  • Top: Alphari
  • Jungle: Selfmade
  • Mid: Perkz
  • Bot: Carzzy
  • Support: Labrov

Team Vitality is nooit echt beschouwd als een sterk team in de LEC: in onze LEC 2021 Spring Split power ranking stond het team bijna onderaan op een negende plek. Toch zijn fans hoopvol voor Vitality als de geruchten blijken te kloppen: Alphari behaalde Worlds met Team Liquid en Perkz wordt gezien als één van de beste Westerse League of Legends-spelers. Hij speelde eerder voor G2 Esports in de LEC, maar verliet dat team voor Cloud9 in de LCS.

Carzzy wordt gezien als een jong talent en behaalde met MAD Lions dan ook de kwartfinales van Worlds dit jaar. Selfmade speelde eerder voor Fnatic en wordt beschouwd als één van de beste junglers binnen Europa. Labrov, tot slot, speelde eerder al met Carzzy bij BIG in 2019.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate