Nieuws

League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q keert terug

League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q keert terug

Het officiele één tegen één League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q komt terug. In 2020 was dit event een groot succes, met meer dan 80.000 aanmeldingen. Spelers uit meer dan dertig landen kunnen zich opgeven om mee te doen aan het evenement. Ook doen er een flink aantal pro's mee in het All Star Evenement.

In maart 2021 begint de strijd tussen de beste amateurspelers uit dertig verschillende landen. De spelers die de nationale finale winnen mogen hun land vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Hier strijden zij om een plekje in het League of Legends All Star event, tijdens dit event spelen zij tegen pro’s en andere grote namen. Maar ook wordt hier bepaald wie gekroond wordt tot Red Bull Solo Q Champion. Vorig jaar was Solo Q ook een groot succes in Nederland en de verwachting is dat er in 2021 ook weer een Nederlandse qualifier is. Ook keert Eefje ‘Sjokz Depoortere terug als global brand ambassador, samen met andere grote League of Legends sterren.

Naar alle waarschijnlijkheid vindt ook dit jaar in de zomer weer een Red Bull Solo Q plaats in Nederland. Vorig jaar werd deze gewonnen door Forgious.

Het format

Deze competitie voegt een nieuwe uitdaging toe aan het spel, één tegen één gevechten. De speler die als eerst een kill maakt, de toren van de tegenstander kapot maakt of als eerste honderd minions heeft gedood wint het spel. Red Bull Solo Q 2021 heeft meer dan dertig nationale toernooien, tien internationale toernooien en een spectaculaire wereldwijde live finale in Duitsland. De live finale is onder voorbehoud in verband met de huidige COVID-19 situatie.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen