Nieuws

Top Esports wint Demacia Cup voor tweede keer op rij

Top EsportsTop Esports

Top Esports heeft voor de tweede keer de Demacia Cup gewonnen. In de finale van het Chinese League of Legends-toernooi was het team met 3-2 te sterk voor Funplus Phoenix.

De Demacia Cup wordt elk jaar georganiseerd voor de LPL-teams. Dit jaar deden er ook vier amateurteams en drie teams van de LDL, de tweede divisie van de Chinese regio.

Finale

Het team met sterspelers Knight en JackeyLove was tot aan de finale niet echt getest. In de finale tegen FPX ging het echter de verkeerde kant op en ze kwamen snel op een 0-2 achterstand. Jungler Tian had het moeilijk tegen zijn oude team. De volgende games wist hij zich echter te herstellen en zette hij meerdere MVP performances neer. Top Esports wist de volgende drie games in de best-of-five naar zich toe te trekken en zo door middel van een ‘reverse sweep’ de serie te winnen.

Kampioensrit

Doordat Top Esports zich niet kwalificeerde voor Worlds 2021 moest het team bij de Demacia Cup in de groepsfase beginnen. Tijdens de groepsfase verloor Top één game en plaatste zich voor de knock-out fase ten koste van Team WE. In de kwartfinale was de tegenstander Royal Never Give Up. Top Esports wist zich met een makkelijke 3-0 te kwalificeren voor de halve finale waarin de wereldkampioen van 2018, Invictus Gaming de tegenstander was. Ook hier bleek Top veel te sterk, in de halve finale werd ook geen enkele game verloren.

Demacia Cup

De Demacia Cup vindt elk jaar aan het eind van het seizoen plaats en biedt teams de mogelijkheid om hun nieuwe roster te testen. Veel fans kijken uit naar de Demacia Cup om te zien hoe sterk bepaalde teams volgend seizoen zijn. De eerste editie van het toernooi vond in 2013 plaats en hoewel er regelmatig teams uit andere regio's meedoen hebben alleen Chinese organisaties de titel gewonnen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen