Nieuws

Bean vervangt Upset als Fnatic's botlaner op LoL Worlds 2021

Bean vervangt Upset als Fnatic's botlaner op LoL Worlds 2021

De Europese esports-organisatie Fnatic heeft last minute bekendgemaakt dat de vaste botlane-speler Elias “Upset” Lipp toch niet gaat spelen op League of Legends Worlds 2021: de Duitse speler trekt zich terug vanwege "urgente familiezaken" en wordt vervangen door landgenoot Louis “Bean” Schmitz, afkomstig van academyteam Fnatic Rising. De precieze omstandigheden die hebben geleid tot Upset's afwezigheid bij Worlds, zijn niet bekendgemaakt door Fnatic uit "respect voor de privacy" van de speler en zijn familie.

Embedded content: https://twitter.com/FNATIC/status/1447342826317139969?s=20

De afwezigheid van Upset op Worlds is een klap voor Fnatic, dat voor een belangrijk deel leunde op het talent van de botlane-speler om G2 te verslaan in de laatste Europese qualifier-match voor Worlds. Fnatic speelt vandaag de eerste Worlds-match tegen het Koreaanse Hanwha Life Esports, dat vanuit Play-Ins nu de groepsfase heeft behaald.

Fnatic Upset

Upset werd begin 2021 gecontracteerd door Fnatic in één van de meest spraakmakende LEC-transfers van het seizoen: de Duitse botlaner speelde voor Origen, het team dat overgenomen werd door Astralis. De verwachtingen waren hoog: hij moest de schoenen vullen van Rekkles, die na vele jaren bij Fnatic de overstap maakte naar concurrent G2 Esports.

Die belofte maakte Upset waar: hoewel het team een lastige periode beleefde gedurende het LEC-seizoen, wisten Upset en Fnatic door de losers bracket van playoffs te komen en zelfs G2 met Rekkles te verslaan. Upset zal zeker gemist worden tijdens Worlds, aangezien hij aan de basis stond van Fnatic's overwinning over G2 en de kwalificatie voor het WK League of Legends.

Fnatic Bean

fnatic-rising-bean
Bean is normaal gesproken de botlaner van Fnatic Rising, het academyteam van Fnatic dat eerder dit jaar speelde in European Masters (EM): de divisie die qua niveau net onder de LEC zit. Fnatic Rising kwalificeerde zich voor EM als tweede uit de Northern League of Legends Championship (NLC), de samenvoeging van de Britse en Nordic-competities.

Fnatic Rising werd tweede op EM achter het Franse Karmine Corp. Bean haalde zeer goede scores gedurende EM, maar het is nog maar de vraag of hij met de grote stap naar Worlds ook goed kan presteren. Veel fans zijn in ieder geval bang dat de afwezigheid van Upset het lot van Fnatic in de groepsfase heeft bezegeld: veel pick-ems werden last minute aangepast, waarbij Fnatic door kijkers onderaan de groep werd geplaatst.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate