Nieuws

Riot Games hint naar League of Legends Victorious skin voor 2021

Riot Games hint naar League of Legends Victorious skin voor 2021

Ook dit jaar brengt Riot Games weer een Victorious skin uit, die bestemd is voor alle spelers die minstens Gold hebben gehaald in het 2021-seizoen van League of Legends Ranked: deze skins zijn dan ook niet verkrijgbaar in de shop. Elk jaar krijgt een andere champion de Victorious skin: voor 2021 heeft Riot Games een teaser geplaatst op Twitter, die suggereert dat één van de meest iconische champions uit League of Legends deze keer aan de beurt is.

Embedded content: https://twitter.com/LeagueOfLegends/status/1445116639511416832?s=20

Na afloop van elk League of Legends ranked-seizoen krijgen League of Legends-spelers rewards die gebaseerd zijn op hun prestaties. Zo kunnen spelers naast de Victorious skins ook wards, emotes en zelfs een recall-animatie vrijspelen.

Je kunt echter ook al veel eerder rewards vrijspelen door bijvoorbeeld het League of Legends-wereldkampioenschap Worlds 2021 te gaan kijken. Wanneer het huidige seizoen precies is afgelopen, is nog niet bekendgemaakt, maar de startdatum van het nieuwe LEC-seizoen in 2022 geeft ons een goede indicatie.

Wie heeft de 2021 Victorious skin?

In de teaser zien we een afbeeldingen van een roze teddybeer, die er een beetje vies en verweerd uit ziet. Hoewel Riot nog niet expliciet de naam van de champion noemt, is het aannemelijk dat Annie dit jaar de Victorious skin gaat krijgen: haar knuffelbeer Tibbers is één van haar meest herkenbare attributen. Annie kreeg eerder al een unieke skin ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van League of Legends in 2019.

annieversary league of legends

Achter de roze beer van de Victorious skin zien we ook veel goud: mogelijk draagt Annie een kostuum van goud, in de trend van eerdere Victorious skins die uitgedost zijn in goud, zilver en andere luxe materialen. Bij eerdere Victorious skins kunnen spelers ook andere Chroma-kleuren kiezen als zij Platinum of hoger geëindigd zijn in ranked, waarbij meer kleuren worden vrijgespeeld bij elke hogere rank: het is aannemelijk dat ook de Victorious skin van 2021 deze Chroma-kleuropties zal hebben.

Verschil tussen Victorious en Championship skins

Een Victorious skin in League of Legends is niet te verwarren met een Championship skin, zoals Jarvan IV laatst kreeg (hoewel die champion eerder ook al een Victorious skin kreeg). Bij zowel de Victorious- als de Championship-reeks is sprake van slechts één release per jaar, maar de Championship skins zijn 'gewoon' verkrijgbaar in de shop.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate