Nieuws

Eerste League of Legends: Wild Rift-toernooi in de Benelux

Esports PrimeeEsports Primee

Riot Games heeft het eerste officiële League of Legends: Wild Rift-toernooi aangekondigd. In januari gaat het League of Legends: Wild Rift Benelux Championship van start.

Aan het begin van de maand zijn er twee kwalificatierondes en de maand sluit zich af met een finaleronde waar de beste vier teams het gaan uitvechten over een prijzenpot van duizend euro.

Kwalificatie

In zowel Nederland als België vindt een kwalificatietoernooi plaats. In België wordt op 8 januari een toernooi gehouden en een dag later op 9 januari is Nederland aan de beurt om zich te kwalificeren. Voor beide toernooien geldt dat de beste twee teams doorgaan naar de finale op 30 januari.

Het is een open kwalificatie, wat betekent dat iedereen zich kan aanmelden zolang hij/zij voldoen aan de eisen. Zo moeten spelers minimaal 16 jaar oud zijn en heeft elk team minimaal drie spelers die woonachtig zijn in de Benelux. Daarnaast moeten teams uit minimaal vijf spelers bestaan en wordt er ook sterk aangeraden om een wisselspeler te registreren.

Wanneer een team voldoet aan alle eisen kan het zich inschrijven voor de kwalificatie via de officiële website. De kwalificatietoernooien beginnen om 13.00

Finale

De twee beste teams van Nederland en België nemen het in de finale tegen elkaar op. Alle teams hebben zich door de kwalificatie voor de finale al verzekerd van een geldprijs. De winnaar van het Wild Rift Benelux Championship ontvangt 500 euro en de verliezend finalist krijgt 250 euro. De teams die derde en vierde worden nemen allebei 125 euro mee naar huis.

De vier teams worden in een single-elimination bracket geplaatst en vechten om de titel van Wild Rift Benelux Champion. De eerste editie van het toernooi is op 30 januari te volgen via het Twitch-kanaal van EsportsPrimeLOL. De finaledag gaat op zondag 30 januari om 17.00 van start.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen