Nieuws

League of Legends Worlds 2020 gaat door! Evenement start op 25 september, finale op 31 oktober

1 augustus 2020, 18:27

Hoewel er voor een lange tijd onduidelijkheid was over het lot van het League of Legends World Championship heeft Riot Games bekendgemaakt dat ze toch hun grootste esports-evenement van het jaar door te laten gaan. Worlds begint op 25 september en de finale is op 31 oktober. Het hele toernooi wordt gespeeld in Shanghai.

In een video-update gepaard met een artikel maakt Riot bekend dat de tiende editie van het meest prestigieuze esports-toernooi van League of Legends definitief doorgaat. Het evenement stond gepland in China, maar wegens de coronacrisis werden er al snel vraagtekens bij het toernooi gezet. Met deze video is nu definitief zeker dat het toernooi gewoon doorgaat.

Worlds 2020 zou oorspronkelijk in verschillende steden in China worden gehouden, met als ontknoping de finale in Shanghai. Echter, om zo min mogelijk te hoeven reizen en daarmee risico’s laag te houden, wordt het hele toernooi nu in Shanghai gehouden van begin tot eind. De finales vinden uiteindelijk plaats in het gloednieuwe Pudong voetbalstadium. Hoewel er waarschijnlijk geen live publiek mag komen kijken volgt er later nog meer informatie over eventuele tickets.

Een van de hoogtepunten van Worlds is de openingsceremonie van de finales, die altijd vlak voor aanvang van de laatste wedstrijden wordt gehouden. Waar vorig jaar True Damage hun debuut maakte in de AccorHotels Arena heeft Riot Games ook voor dit jaar plannen voor een virtuele Fan Experience, om te compenseren voor het tekort aan publiek tijdens de eerste stages van het toernooi.

Worlds in de toekomst

Ook in 2021 zal Worlds plaatsvinden in China, om te compenseren voor de steden die nu Worlds mislopen. Hierdoor schuiven alle andere host-locaties één jaartje verder op, waardoor Worlds 2022 in Amerika wordt gehouden. Meer over Worlds 2020 kun je lezen op de site van LoL Esports zelf.