Nieuws

Dit zijn de vijf Chinese steden voor League of Legends Worlds 2021

Dit zijn de vijf Chinese steden voor League of Legends Worlds 2021

Het jaarlijkse League of Legends Worlds-toernooi, dat geldt als het wereldkampioenschap voor de immens populaire MOBA-game, wordt dit jaar gespeeld in vijf Chinese miljoenensteden: Shanghai, Qingdao, Wuhan, Chengdu en Shenzhen. De finales zullen worden gespeeld in Shenzhen op 6 november 2021.

Worlds vond vorig jaar volledig in Shanghai plaats, toen het vanwege het coronavirus niet mogelijk was om het toernooi in meerdere steden te houden. Die editie behaalde meerdere esportsrecords: zo keken er op het hoogtepunt bijna 46 miljoen mensen tegelijk naar "het grootste esports event ter wereld", aldus Riot Games.

Het toernooi keert dit jaar dus opnieuw terug naar China: een van de grootste esports-landen ter wereld. Het land maakte de afgelopen jaren een flinke groei door op esports-gebied, onder meer door de focus op digitale innovatie en nieuwe technologie. Mogelijk ken je een aantal van de speelsteden voor Worlds 2021 nog niet, maar het zijn stuk voor stuk moderne en enorme wereldsteden.

Shanghai

Shanghai - Skyline Sunset 0057
De bekendste stad uit het lijstje is Shanghai: qua inwoners de grootste stad van China en een van de grootste ter wereld. Het is ook de grootste havenstad ter wereld, dus het zou zomaar kunnen dat veel van je gaming gear via deze haven naar Europa is verscheept. Shanghai geldt ook als het financiële centrum en is de rijkste stad van China.

Qingdao

qingdao-1571518 960 720
Deze stad ligt ongeveer op het midden tussen de Chinese hoofdstad Beijing en Shanghai. Het is een van de grootste havensteden en staat bekend als marinebasis. Het is ook de stad waar elektronicaproducent Hisense vandaan komt.

Wuhan

wuhan-5102207 960 720
Van Wuhan heb je waarschijnlijk wel gehoord: de stad wordt gezien als dé plek waar het coronavirus is uitgebroken. Wuhan is de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei, gelegen in het binnenland. De stad is duizenden jaren oud en staat bekend als het 'Utrecht' van China: de plek waar de spoor- en snelwegen uit alle richtingen samenkomen.

Chengdu

Chengdu%2520China GettyImages-510901343
In het midden van China ligt de provincie Sichuan, waarvan Chengdu de hoofdstad is. Het is een historische stad, bekend als de plek waar voor het eerst papiergeld werd gedrukt. Ook bevindt zich in Chengdu het grootste panda-fokcentrum ter wereld.

Shenzhen

shenzhen-4789821 960 720
Vlak naast Hong Kong, in het zuiden van China, ligt Shenzhen. Deze stad wordt gezien als het Chinese 'Silicon Valley': niet zo heel gek dus dat Shenzhen is gekozen voor de finale van Worlds 2021. Veel grote technologiebedrijven hebben hun hoofdkantoor in Shenzhen. Denk hierbij aan Tencent, het moederbedrijf van Riot Games, dronefabrikant DJI en telefoonmerken OnePlus & Huawei.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate