Nieuws

Rogue en MAD Lions zijn gekwalificeerd voor LoL Worlds 2021

Rogue en MAD Lions zijn gekwalificeerd voor LoL Worlds 2021

Rogue en MAD Lions, twee esportsorganisaties die deelnemen aan de Europese topcompetitie voor League of Legends (LEC), hebben zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap. Daarmee zijn het de eerste twee van in totaal vier Europese teams die dit jaar naar het WK van League of Legends mogen gaan. Rogue wist te winnen van Misfits Gaming, terwijl MAD Lions een overwinning op G2 Esports veilig stelde.

League of Legends Worlds 2021 vindt plaats in China. Rogue en MAD Lions mogen het daar opnemen tegen de beste teams uit alle regio's waar League of Legends op topniveau wordt gespeeld. De twee Europese teams zijn overigens nog niet klaar in Europa: ze spelen nog verder voor de titel van LEC 2021 Summer Champion. Inmiddels mogen ze dat weer in de studio doen: eerder dit jaar speelden de Europese teams in de LEC nog online vanwege het coronavirus.

Rogue plaatste zich als eerste voor de playoffs bracket met 13 overwinningen en 5 verloren games tijdens het seizoen. Daardoor kwamen ze tegen Misfits, dat eindigde als vierde. De eerste set in de playoffs werd een spannende: Rogue won met 3-2 van Misfits. Daarmee plaatste Rogue zich bij de beste vier en is het team verzekerd van een ticket naar Worlds 2021. Misfits moet het in de lower bracket opnemen tegen de winnaar van Fnatic en Team Vitality.

MAD Lions eindigde als derde in de eindstand van het seizoen, maar stond qua gewonnen en verloren games gelijk met G2 en Misfits. In de LEC 2021 Spring split werd MAD Lions de kampioen van de LEC. Nu kwamen ze G2 als eerste tegen: het team dat in de LEC 2021 Spring playoffs nog verrassend verloor van MAD Lions, moest ook deze keer een verlies incasseren. Met 3-1 won MAD Lions, die daardoor samen met Rogue in ieder geval naar Worlds 2021 gaan. G2 moet het in de lower bracket opnemen tegen de winnaar van de match tegen Misfits, die een ronde eerder plaatsvindt.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate