Nieuws

Zo mis je geen enkele Watch Reward tijdens Worlds 2021

Zo mis je geen enkele Watch Reward tijdens Worlds 2021

Riot Games herintroduceert voor het League of Legends wereldkampioenschap van dit jaar de Watch Rewards. Vanaf de play-in fase zijn er verschillende manieren waarop de rewards verkregen kunnen worden. Daarnaast laat de game ontwikkelaar weten dat er bepaalde momenten gegarandeerd een drop te krijgen is.

Door het kijken van Worlds kan je op twee manieren rewards ontvangen, Random Drops en Watch Missions. Je maakt met beide kans om Hextech chests, Esports Capsules of de nieuwe Worlds Rewards Capsule te krijgen. Daarnaast maak je bij de Random Drops ook kans op merchandise of korting op bepaalde producten.

Random Drops

Riot Games heeft al eerder evenementen georganiseerd waarbij er Drop Rewards te verkrijgen waren. Om kans te maken op een drops moet je de Worlds 2021 livestream kijken via lolesports.com en ingelogd zijn op je Riot-account.

Hoewel drops willekeurig gebeuren zijn er ook bepaalde momenten waar een drop gegarandeerd is, of een grotere kans heeft om te vallen. Bij een Pentakill is een drop gegarandeerd, bij een gestolen objective of multi-kill is er een grotere kans voor een drop.

Daarnaast zijn er vijf vaste momenten waarop een drop gebeurt:

 • Tijdens de game 1 pick en ban fase van de Play-Ins (5 oktober)
 • Game 1 van de groepsfase (11 oktober)
 • De eerste game van de kwartfinales (22 oktober)
 • De eerste game van de finale (6 november)
  De laatste drop die als afsluiter fungeert noemt Riot ‘Shocked Teemo’ en vindt plaats tijdens de finale van het wereldkampioenschap. Na die drop zijn er geen drops meer te verkrijgen.

Om drops te ontvangen moet je dit instellen in je account. Log-in op de website en klik op het kopje Rewards en klik vervolgens op de knop Start Earning. Zodra je dat gedaan hebt kan je drops ontvangen tijdens het kijken van het wereldkampioenschap.

Watch missies

Een andere manier om rewards te krijgen is via de Watch missies. Om deze missies te voltooien moet je ook ingelogd met je Riot-account en via de website de stream bekijken. In totaal zijn er vier Watch missies met verschillende beloningen.

 • Missie 1: kijk 1 Worlds game
  Beloning: 500 Blue Essence
 • Missie 2: kijk 10 Worlds games
  Beloning: Esports Capsule
 • Missie 3: kijk 25 Worlds games
  Beloning: Esports Capsule + Worlds Rewards Capsule
 • Missie 4: Kijk de finale
  Beloning: Esports Capsule + Worlds Rewards Capsule

De missies zijn beschikbaar vanaf de eerste dag van de Play-Ins op 5 oktober.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen