Nieuws

Dit is de League of Legends Worlds Anthem door Lil Nas X

Dit is de League of Legends Worlds Anthem door Lil Nas X

Riot Games heeft de clip voor Star Walkin’ uitgebracht. Dit is het Anthem voor het League of Legends Wereldkampioenschap van dit jaar. Het liedje, gezongen door Lil Nas X, is vanmiddag rond 17:00 verschenen en is al miljoenen keren bekeken op Youtube. Aankomende donderdag begint het wereldkampioenschap dat ook wel bekend staat als Worlds.

Het is ieder jaar weer traditie; vlak voor het wereldkampioenschap League of Legends begint verschijnt een Anthem. In de afgelopen jaren had Riot Games al grote namen daarvoor gestrikt, maar dit jaar is misschien wel de grootste; Lil Nas X. De superster had de afgelopen jaren in de vorm van Old Town Road en Montero (Call me by my Name) megahits die in meerdere landen de top van de hitlijsten bereikten. In het verleden waren Imagine Dragons en Zedd betrokken bij het maken van de Anthem. Niet iedereen is even blij met de song. Op Reddit is er bijvoorbeeld veel kritiek op de hit van Lil Nas X, omdat veelal gedacht wordt dat deze niet dezelfde epische lading dekt als voorgaande Anthems. Hieronder kan je zelf luisteren en oordelen.

Voor dit jaar maakte Lil Nas X dus de Anthem voor Worlds. Dat evenement begint aankomende donderdag met de play-ins waarin teams vanuit de hele wereld strijden voor vier tickets die toegang geven tot de poulefase. In die groepsfase krijgen die teams gezelschap van twaalf organisaties die al reeds geplaatst zijn daarvoor. In vier groepen van vier teams gaan de beste twee teams door naar de play offs. Uiteindelijk blijven er twee ploegen over die op 5 november de finale spelen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend