Nieuws

Nederlandse Chronicler gaat casten WK League of Legends

Nederlandse Chronicler gaat casten WK League of Legends

Riot Games heeft de casters, analisten en hosts voor Worlds 2021 bekend gemaakt. Het broadcast-team voor het grootste League of Legends-toernooi van het jaar bestaat uit 22 personen uit de vier major regions. Naast wat opvallende afwezige is er ook één opvallende aanwezige: Maurits ‘Chronicler’ Meeusen.

Maurits is een Nederlandse League of Legends-colorcaster die onder de naam Chronicler te werk gaat. Aan het begin van dit jaar maakte hij de overstap naar de LCK, de Koreaanse League of Legends-competitie. Chronicler is samen met drie andere gekozen om de LCK te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. Het is een bijzondere prestatie van de Nederlander. Vorig jaar werkte hij nog bij de regionale Benelux league, maar nu gaat hij aan de slag op het wereldpodium. Via Twitter laat Chronicler weten dat het een droom is die uitkomt om Worlds te casten.

Embedded content: https://twitter.com/ChroniclerCasts/status/1441078200096858124

Broadcast-team

Embedded content: https://twitter.com/lolesports/status/1441078905943707653

In totaal bestaat het team uit 22 personen, acht komen van de LCS-broadcast, zeven van de LEC en de laatste zeven van de twee oosterse competities, de LPL en LCK. De uitzendingen vinden, net als bij MSI dit jaar, vanuit de LEC-studio in Berlijn plaats.

Embedded content: https://twitter.com/CaptainFlowers/status/1434914445407539201

Ondanks het grote aantal aanwezige, zijn er ook een paar opvallende afwezige. Play-by-play caster CaptainFlowers liet een paar weken geleden via Twitter al weten dat hij, door persoonlijke redenen, niet mee zou werken aan de Worlds uitzendingen dit jaar. Een andere grote naam binnen de League of Legends community die niet werd genoemd is LEC-caster Quickshot. De Zuid-Afrikaan werkt al bijna tien jaar als een caster voor Riot Games en verzorgde vorig jaar nog de finale van het wereldkampioenschap samen met Vedius.

Afgelopen woensdag werden de groepen voor de play-in stage en het hoofdevenement bekend gemaakt. Worlds gaat 5 oktober van start met de play-in stage en vindt dit jaar, in zijn geheel, plaats in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen