Nieuws

Wereldkampioenschap League of Legends waarschijnlijk in IJsland

Bron: Esports Insider Bron: Esports Insider

Het wereldkampioenschap League of Legends (worlds) wordt dit jaar in IJsland georganiseerd. Het toernooi gaat plaatsvinden in de Laugardalshöll Indoor Sporting Arena in Reykjavík en loopt van 5 oktober tot en met 6 november.

Twee andere Riot Games evenementen dit jaar, de Mid-Season Invitational en VALORANT Masters, werden ook al georganiseerd in deze arena. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van één locatie, houdt het toernooi dezelfde structuur aan als de voorgaande edities. De play-in stage begint op 5 oktober en eindigt op 9 oktober gevolgd door de groepsfase van 11 tot en met 18 oktober. De play-offs beginnen met de kwartfinales op 22 tot en met 25 oktober en halve finales op 30 en 31 oktober. De grote finale van Worlds wordt dit jaar op zaterdag 6 november gespeeld. De verwachting is dat Riot Games deze week de data en plaats bevestigd.

Corona perikelen

Riot Games heeft dit jaar veel problemen gehad met het organiseren van het toernooi in verband met de covid-19 pandemie. Twee weken geleden liet de organisatie weten dat Worlds dit jaar niet meer in China werd georganiseerd, maar dat het toernooi uiteindelijk naar Europa verplaatst zou worden. IJsland stond volgens bronnen hoog op de lijst. Vanwege de twee geslaagde evenementen die hier al eerder gehouden zijn, was dit de veiligste optie.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de teams uit Vietnam het toernooi niet kunnen bijwonen. Het is het derde internationale toernooi op rij dat de teams uit de VCS missen. Hoe Riot Games het format gaat aanpassen nu er twee teams minder meedoen is nog niet bekend.

De overige 22 teams die deelnemen aan het toernooi zijn al bekend. Onder andere LPL-kampioen Edward Gaming, LCK-kampioen DWG KIA en LEC-kampioen MAD Lions doen mee en worden gezien als de favorieten voor de titel.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen