Nieuws

Fnatic neemt top laner Wunder over van G2 Esports

Riot Games

Fnatic heeft hun nieuwe top laner gevonden. Voormalig G2 Esports top laner Martin ‘Wunder’ Hansen gaat voor het League of Legends-team van de organisatie spelen.

De Deen neemt bij Fnatic de plaats over van Adam ‘Adam’ Maanane. De Fransman maakte vorig seizoen zijn debuut in de LEC, maar wist geen sterke indruk achter te laten. Adam verlaat Fnatic en gaat bij voor de nieuwe LEC-organisatie Team BDS spelen.

Transfer

Op 11 oktober maakte Ocelote, de eigenaar van G2 Esports, bekend dat er veel zou gaan veranderen aan het league of legends-team. Bij de aankondiging werd onder andere Wunder genoemd als een van de spelers die het team ging verlaten.

Fnatic en G2 hebben de afgelopen weken onderhandeld over de afkoopsom van de top laner. Eerder werd bekend dat teams een groot geldbedrag voor de Deen moesten neerleggen, de koopsom bedroeg namelijk twee miljoen euro. De twee organisaties hebben uiteindelijk een nieuw akkoord gesloten omtrent het geldbedrag. Voor 600.000 euro mocht Wunder de overstap maken.

Tijd bij G2

Wunder beleefde veel succes bij G2. In 2018 wist hij met het team Royal Never Give Up in de kwartfinale van het wereldkampioenschap te verslaan en een jaar later behaalde hij de finale van worlds. In 2019 en 2020 maakte Wunder onderdeel uit van het G2 dat vier keer achter elkaar de LEC wist te winnen. Ondanks het slechte seizoen van G2 wist de top laner in een aantal belangrijke categorieën de beste statistieken neer te zetten.

Fnatic

Wunder is niet de enige versterking die Fnatic binnen haalt voor volgend seizoen. Naast de top laner heeft de organisatie met Razork ook een nieuwe jungler gevonden. De voormalig speler van Misfits neemt de plek van Bwipo over die naar waarschijnlijk naar Team Liquid gaat. Ook in de mid lane is er komend seizoen een nieuw gezicht te zien. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Humanoid, de mid laner van MAD Lions, overgenomen. Hierdoor is er geen plaats meer voor Nisqy bij Fnatic die hierdoor volgend seizoen waarschijnlijk team loos is.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen