Nieuws

Schalke 04 verkoopt LEC-plek voor 31 miljoen dollar aan Team BDS

Schalke 04 verkoopt LEC-plek voor 31 miljoen dollar aan Team BDS

De Duitse voetbalclub Schalke 04 heeft de plek van de organisatie in het Europese League of Legends-kampioenschap LEC verkocht aan het Zwitserse Team BDS. Met de transactie is ruim 31,5 miljoen dollar gemoeid.

Met de verkoop stop Schalke 04 na ruim vijf jaar met League of Legends. De Duitse club is de eerste organisatie die vertrekt sinds de EU League Championship Series (LCS) in 2019 werd omgedoopt tot de League of Legends European Championship (LEC). Er gingen al langer geruchten rond dat Schalke van plan was om de plek in de LEC te verkopen, omdat de club het financieel moeilijk had vanwege slechte prestaties door het voetbalteam en de COVID-19 pandemie.

Die beslissing liet nog even op zich wachten, maar begin juni werd duidelijk dat Schalke 04 de plek in de LEC officieel heeft verkocht voor een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro. Toen was nog niet duidelijk welk team deze plek gaat overnemen.

Team BDS

Nu is bekendgemaakt dat Team BDS uit Zwitserland Schalke 04 gaat vervangen vanaf de LEC 2022 Spring Split, wat betekent dat Schalke nog blijft tot het einde van het seizoen 2021. Team BDS is een tamelijk jonge organisatie, met teams in onder meer Fortnite, Rocket League, Rainbow Six Siege en Valorant.

Team BDS

Daarnaast doet Team BDS al een tijdje mee in de LFL: de nationale Franse competitie voor League of Legends. De LFL bracht al eerder sterke teams en spelers naar de LEC, waaronder Adam, de toplaner van Fnatic. Team BDS wist de top vier te halen in de Franse 2021 Spring Split en de Spring Playoffs. Welke spelers de LEC-lineup voor Team BDS gaan vormen, is nog niet bekendgemaakt.

Op dit moment spelen de teams in de LEC nog online tegen elkaar, maar het is goed mogelijk dat Team BDS in 2022 offline mag worden verwelkomd in de LEC-studio in Berlijn, wanneer meer mensen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate