Nieuws

LEC-team Origen gaat verder als Astralis, Deficio vertrekt

15 september 2020, 11:18

De grote esports-organisatie Astralis heeft bekendgemaakt dat League of Legends-team Origen voortaan als Astralis door het leven gaat. Het is onderdeel van een rebrand waarbij Astralis een nieuwe weg richting succes in wil slaan.

Origen maakte een dramatisch seizoen door in de LEC en kon geen enkel moment meedoen met de top, zoals dat de afgelopen jaren meermaals wel lukte. Mede dankzij een miraculeuze wederopstanding van Schalke 04 eindigde Origen uiteindelijk laatste in de stand en waren play-offs het hele seizoen eigenlijk niet in zicht.

Embedded content: https://twitter.com/Astralisgg/status/1305785058779975680?s=20

Astralis is onderdeel van de Astralis Group, waar Origen ook onder viel. Nu heeft de organisatie besloten om alles onder de noemer Astralis te laten vallen. Het League of Legends-team Origen wordt dus hernoemd naar Astralis, maar volgens de aankondiging zijn er meer veranderingen.

Vertrek Deficio

De grootste verandering is misschien wel het vertrek van Martin "Deficio" Lynge, die in november 2018 stopte als shoutcaster bij Riot Games om General Manager bij Origen te worden. Volgens het statement doet Deficio een stapje terug en legt ook de iconische eigenaar Enrique "xPeke" Cedeño Martínez zijn werkzaamheden neer. Xpeke blijft wel betrokken bij de organisatie als aandeelhouder, maar zal geen officiële functie meer bekleden.

Tussen de regels door valt ook te lezen dat we meer veranderingen kunnen verwachten in het League of Legends-team. De positie van coach André "Guilhoto" Guilhoto is nog onzeker en over de spelers wordt verder niet specifiek gesproken. De nadruk in het statement ligt op het opnieuw opbouwen van de organisatie en coaching staff.