Beeld: EVO
Nieuws

Leffen en RFang halen genoeg stemmen voor Super Smash Bros Ultimate Summit 2

1 oktober 2019, 14:24

Leffen en RFang zijn de eerste twee spelers die in de Super Smash Bros Ultimate Summit zijn gestemd. In totaal worden vijf spelers naar de Summit gestemd. Hoewel Leffen en RFang begrijpelijk tevreden zijn, is er ook veel kritiek ontstaan over de manier hoe stemmen worden verkregen.

Leffen is een Super Smash Bros Melee legende die ook begonnen is aan een relatief succesvolle Ultimate carrière. De Zweedse Pokémon Trainer main heeft al op veel grote toernooien goed weten te plaatsen en aangezien hij al meerdere malen bij de Super Smash Bros Melee Summit is geweest is het vrij logisch dat hij ook bij de tweede Ultimate Summit aanwezig is. De campagne van Leffen bestond uit een aantal humoristische tweets, waarbij de belofte maakte om Smash 4 te streamen als hij in de Summit zou komen.

Embedded content: https://twitter.com/TSM_Leffen/status/1178323852092424195?s=20

RFang is een ander verhaal, en een goed voorbeeld van hoe het er aan toe gaat qua campagnes. RFang is een relatief onbekende Pichu speler uit Zuid Carolina. Zijn campagne was alleen dusdanig extreem hij voornamelijk daardoor in de Summit terecht is gekomen. De campagne van RFang bestond uit zijn vrienden die onder andere kakkerlakken aten en allerlei andere gekkigheden uithaalden. Hij is niet de enige die zo ver gaat om in de Summit terecht te komen. Samsora, een andere topkandidaat voor de Summit, at op zijn stream een rauw ei om zo meer stemmen bij elkaar te rapen. Dit heeft geleid tot veel kritiek vanuit de community. Volgens de community gaat het niet meer om de beste persoonlijkheid of speler, maar om wie het meeste geld heeft en de gekste taferelen uithaalt. 

Embedded content: https://twitter.com/ReidWillard/status/1178289067777298433?s=20

De tweede stemronde van de Summit zit er bijna op, en vandaag zullen nog twee spelers geselecteerd worden die voor de Summit worden uitgenodigd. Voorlopig lijken de Zweedse Armada en Samsora de volgende te zijn die naar de Summit komen. Kakkerlakken en rauwe eieren eten heeft dus zo zijn nut.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: