Nieuws

Lev Vinken: "Dani Hagebeuk loopt als een clown in het publiek te juichen"

13 januari 2020, 21:36

FC Emmen heeft voor opschudding gezorgd in de eDivisie door Heracles Almelo over twee wedstrijden met 4-1 te verslaan. Bryan Hessing ging met 3-0 hard ten onder tegen Leroy Miggels. Hessing was vooral boos op zichzelf, Vinken was niet te spreken over het gedrag van Dani Hagebeuk van Ajax.

"Ik ben gewoon sprakeloos," begon Hessing het interview. "Credits aan Leroy, hij heeft me gewoon helemaal weggespeeld. Het was zijn pot, hij heeft me compleet overklast en ik heb terecht verloren." Door het verliest zakt Heracles Almelo weg naar de derde plek, terwijl de eerste twee plekken zekerheid bieden op de finales in AFAS Live. Hessing baalt enorm: "Ik slaap heel slecht vannacht."

Teamgenoot Lev Vinken ziet nog mogelijkheden: "Het is natuurlijk balen, maar ik heb nog wel alle vertrouwen dat we de top-2 halen." Vinken is kritisch over het format van de eDivisie, waarbij slechts twee teams verzekerd zijn van de finales. "Er zijn drie teams overduidelijk het sterkste in de eDivisie, maar er gaan er maar twee gegarandeerd door. Dat is wel een beetje vreemd."

Dani Hagebeuk

Ajax-speler Dani Hagebeuk was in het publiek erg enthousiast over het verloop de wedstrijd, aangezien Ajax nu over Heracles Almelo heen gaat in de tussenstand. Vinken was niet te spreken over zijn gedrag: "Dani loopt als een clown in het publiek te juichen en rond te springen, dat had van mij wel wat normaler gekund." Hessing snapt dat Hagebeuk blij is met het puntverlies van zijn directe concurrent: "Dat is zijn goed recht en heel begrijpelijk, maar het enige dat ik jammer vind is dat als onze coach juicht dat Hagebeuk dan boos op hem wordt."