Heracles Almelo
Nieuws

Lev Vinken: "Eerste maanden FIFA 20 waren mentaal heel zwaar"

19 februari 2020, 16:31

Lev Vinken blikte op ons verzoek terug op de eerste paar maanden met FIFA 20, inclusief het afgelopen eDivisie-seizoen. Vinken heeft mentaal hele zware maanden achter de rug en legt uit hoe dat komt.

Met FIFA 19 ging het Vinken nog voor de wind. Hij werd vierde van de wereld en liet een positieve ontwikkeling zien. Sinds FIFA 20 heeft de speler van Heracles vooral erg veel pech, wat af en toe erg zwaar is. "Voor mij zijn deze vier á vijf maanden mentaal echt zwaar geweest. Ik heb geen enkel internationaal toernooi gespeeld. Twee keer verloor ik in de laatste ronde en de keer dat ik wel geplaatst was, werd mijn teamgenoot gediskwalificeerd. Dat zijn allemaal teleurstellingen achter elkaar."

Wat mooi om te zien is, is dat Lev ondanks deze teleurstellingen positief blijft: "Ik denk juist dat ik de eDivisie gebruik om positief te blijven. Ik doe het niet slecht in qualifiers en in de eDivisie gaat het goed. Vorig jaar had ik goede tijden, er zijn ook slechte tijden. Dan moet je niet direct opgeven," stelt Vinken strijdbaar. "Hoe moeilijk het ook soms is, je moet gewoon doorbeuken en hard werken om weer goede tijden te ervaren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het dit jaar nog goed komt. De eDivisie kan daar ook nog een hele belangrijke rol in spelen."

Kritiek op de eDivisie

Ondanks zijn positieve kijk op de eDivisie is Vinken ook kritisch. Hij sluit zich aan bij de veelgenoemde kritiek over uitdoelpunten die dubbel tellen bij een gelijke stand: "De uitgoals zijn denk ik het grootste probleem. Vooral in FIFA 20 waar toch weinig doelpunten worden gemaakt. Een wedstrijd te al te vaak beslist op die uitgoals."

Het huidige format van de play-offs zint Vinken ook niet. De nummers 1 en 2 gingen direct door naar de finale en plaatsen 3 t/m 14 moesten nog een wedstrijd spelen om die finale te bereiken. Uiteindelijk ging PEC Zwolle, die 14e was geëindigd, er met de titel vandoor. "Ik denk dat de top 4 gewoon direct naar de finales moet," stelt Vinken. "Het seizoen is lang genoeg en de plek op de ranglijst mag dus wel meer impact hebben."

Hoop op verandering

Of er wat gaat veranderen, weet Vinken niet. Hij is sceptisch over de organisatie van de eDivisie: "Laat ik heel eerlijk zijn, er wordt niet veel met onze kritiek gedaan. Ik snap dat het moeilijk is om midden in een seizoen iets te veranderen, maar laten we hopen dat ze het voor komend seizoen wel aanpassen."