Bryan Hessing (links), Lev Vinken (rechts)
Nieuws

Lev Vinken stapt uit eDivisie: "Ik word volledig genaaid"

24 december 2020, 16:15

Lev Vinken meldt via Twitter dat hij per direct uit de eDivisie stapt. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdagavond waar de speler van Heracles Almelo een reglementaire 6-0 nederlaag kreeg toegewezen.

Woensdagavond trof Heracles Almelo in de eDivisie FC Groningen. Na de 3-2 overwinning van Bryan Hessing ging echter het tweede deel van het tweeluik niet door, omdat Lev Vinken volgens de organisatie 'voor de zoveelste keer' zijn apparatuur niet op orde had en de stream daardoor niet goed werkte. Lev Vinken ontving een reglementaire 6-0 nederlaag waardoor FC Groningen de confrontatie met 8-3 won.

Niet lang na de sanctie liet Lev Vinken op Twitter duidelijk weten dat hij het oneens was met de beslissing van de eDivisie. Volgens hem waren er geen problemen met zijn stream en ging het om een persoonlijke aanval richting hem. Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie CV, meldde aan Esports Club dat de sanctie opgelegd is vanwege meerdere incidenten die elkaar opvolgden.

Embedded content: https://twitter.com/xLevVinken/status/1341797119263387648

Amper een dag later meldt Lev Vinken nu op Twitter dat de 6-0 nederlaag niet wordt teruggedraaid en dat hij daardoor heeft besloten niet meer in de eDivisie te spelen. Lev: "Ik weiger in een competitie te spelen waarin ik door de leiding van de competitie volledig wordt genaaid doordat ze mij persoonlijk niet mogen."

Embedded content: https://twitter.com/xLevVinken/status/1342091468660469760

Ook richt Lev zich nog tot zijn (ex-)teamgenoot Bryan Hessing van Heracles Almelo. "Ik wens Bryan Hessing alle succes in de toekomst." Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit besluit van Lev Vinken heeft voor Heracles in de eDivisie. Heracles Almelo had desgevraagd momenteel geen commentaar.