Nieuws

Levi de Weerd richting playoffs voor ticket WK FIFA

22 februari 2021, 01:59

Team Gullit-speler Levi de Weerd heeft afgelopen nacht de derde Europese kwalificatie gewonnen van de FIFA 21 Global Series op de PlayStation 4. De 16-jarige is daarmee één van de spelers die een kans maakt om Europa te vertegenwoordigen tijdens de FIFA eWorld Cup in de zomer van dit jaar.

Levi de Weerd behoorde tot één van de twaalf spelers die zich wist te kwalificeren voor de derde Europese kwalificatie. De Nederlander leek aanvankelijk de Grand Finale te verliezen, nadat hij de eerste pot met 1-3 verloor van de Brit Tom "Hashtag Tom" Leese.

In de tweede wedstrijd kwam de Weerd miraculeus terug met een 4-0 overwinning, genoeg om de huidige ePremier League-kampioen Hashtag Tom te verslaan. De Weerd had nadien twee verklaringen voor de comeback. "Ik heb de comeback voornamelijk te danken aan mijn mentale kracht en mijn coach Renzo. Die had een enorme impact."

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=I5CMCCOzb4s

Team Gullit-coach Renzo Oemrawsingh betekende niet alleen tijdens de wedstrijd veel voor de Weerd. "Twee weken geleden hebben Renzo en ik samen het strijdplan voor deze kwalificatieronde in elkaar gezet. Dat is enorm belangrijk om wedstrijden als deze te winnen. En natuurlijk de mentale ondersteuning tijdens de wedstrijd."

De Weerd wordt gezien als één van de beste spelers van Nederland. In de eDivisie werd hij afgelopen met Vitesse seizoen tweede, na een verloren finale tegen Ajax.

Ook PSV-speler Dennis Verhoeven en Dani Visser deed mee met de derde kwalificatie, beide op de Xbox. Visser schakelde Verhoeven uit in het toernooi, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in KFC_Pablo.

Ticket voor de FIFA eWorld Cup

Van over de hele wereld wordt er in regionale kwalificaties en de Weekend League gestreden voor een ticket richting de FIFA eWorld Cup, dat zoals de naam al doet vermoeden het officiele WK is. Hiervoor vinden afhankelijk van de regio eerst drie tot zes kwalificaties plaats, waarvan de FIFA Champs Cup 3 er één was.

FIFA eWorld Cup Kwalificatie route

De kwalificaties maken gebruik van een zogeheten Double Elimination Bracket; hierdoor lig je na verlies niet meteen uit het toernooi maar heb je de kans om terug te komen via de losers bracket.

Om mee te doen aan de kwalificaties dien je punten te halen via de Weekend League. Zowel het winnen van een kwalificatie als punten die je haalt tijdens de Weekend League tellen mee voor je FIFA 21 Global Series rang, die uiteindelijk bepaalt of je naar de Europese playoffs mag; in totaal 128 spelers (64 op de Xbox en 64 op de PS4).

Deel: