Nieuws

Levi de Weerd wint nog een keer Europees kwalificatietoernooi

Levi de Weerd wint nog een keer Europees kwalificatietoernooi

Het Nederlandse FIFA talent Levi de Weerd (16) heeft afgelopen nacht de Europe Qualifier 4 gewonnen. De Weerd won ook het vorige Europese kwalificatietoernooi. Door zijn tweede overwinning staat Levi nu bovenaan in de Europese ranglijst.

De Weerd speelde de finale tegen de Spaanse Jaime Álvarez (22), die hij uiteindelijk wist te winnen met 4-3 te winnen. Naast kwalificatie voor de play-offs, die hij al op zak had, wint de Weerd ook 15.000 dollar.

Het volgende en laatste kwalificatietoernooi is op 24 en 25 april, waarna de play-offs en het WK volgen, waarschijnlijk ergens deze zomer.

Embedded content: https://twitter.com/EAFIFAesports/status/1373783714149199874?s=20

Ticket voor de FIFA eWorld Cup

Van over de hele wereld wordt er in regionale kwalificaties en de Weekend League gestreden voor een ticket richting de FIFA eWorld Cup, dat zoals de naam al doet vermoeden het officiele WK is. Hiervoor vinden afhankelijk van de regio eerst drie tot zes kwalificaties plaats, waarvan de FIFA Champs Cup 4 er één was.

FIFA eWorld Cup Kwalificatie route

De kwalificaties maken gebruik van een zogeheten Double Elimination Bracket; hierdoor lig je na verlies niet meteen uit het toernooi maar heb je de kans om terug te komen via de losers bracket.

Om mee te doen aan de kwalificaties dien je punten te halen via de Weekend League. Zowel het winnen van een kwalificatie als punten die je haalt tijdens de Weekend League tellen mee voor je FIFA 21 Global Series rang, die uiteindelijk bepaalt of je naar de Europese playoffs mag; in totaal 128 spelers (64 op de Xbox en 64 op de PS4).

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen