Nieuws

Levi Frederique wint Europese FIFA Global Series Play-Offs

Levi Frederique wint Europese FIFA Global Series Play-Offs

De Nederlandse Levi Frederique heeft de Europese kwalificatieronde van de FIFAe World Cup 2021 gewonnen. De Nederlander heeft in de afgelopen drie dagen een paar van de grootste FIFA spelers van Europa verslagen op de weg naar de top. Frederique sleept naast een plek op de FIFAe World Cup 2021 ook 100.000 dollar in de wacht.

Op de laatste dag van de play-offs begon de Nederlander in de halve-finale van het winners-bracket tegen de Zweedse Mattias "xOpTolle" Tolinsson. De eerste wedstrijd wist Frederique met een nipte 1-0 te winnen. In de tweede wedstrijd van de set zag het er wat minder goed uit voor de Nederlander dankzij een 1-2 stand in het voordeel van de Zweed. Gelukkig scoorde de Nederlander in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker en wist hij zodoende een plek in de finale van het winners-bracket wist af te dwingen.

Levy wint Finale

Die finale was, voor zover mogelijk, nog spannender. De Nederlander gaf de eerste game weg aan zijn Deense tegenstander, Emil Klenke. Die wist met een knappe 2-1 een snelle start te behalen in de set. Door een 3-2 overwinning in de tweede negentig minuten wist Frederique een verlenging af te dwingen, waarin vervolgens niet meer werd gescoord. In de daaropvolgende penaltyserie bleek de Nederlander met 4-2 de betere vanaf elf meter en dus kon hij zich op gaan maken voor de grote finale.

In de laatste ronde van de kwalificaties moest Frederique weer tegen Klenke spelen, die zich inmiddels een weg door het losers bracket had geslagen. In de grote finale stond de Nederlander wel een flink stuk sterker in zijn schoenen. Deze keer liet hij het niet tot de penalty's komen en maakte hij in de blessuretijd van de tweede helft het winnende doelpunt, waardoor hij de Deen voor de tweede keer versloeg en de kwalificatieronde wist te winnen.

Embedded content: https://twitter.com/LevyFrederique/status/1411780518182596610?s=20

FIFAe World Cup 2021

Frederique neemt nu 100.000 dollar in ontvangst, en mag naar de grote internationale eindronde van de FIFAe World Cup 2021. Hierbij neemt hij het op tegen de beste FIFA spelers voor de wereldtitel. Ondanks zijn lange carrière in FIFA is dit de eerste keer dat de Inter Milan speler in de World Cup terecht is gekomen. Hij is ook de enige Nederlandse Xbox speler die gekwalificeerd is voor deze laatste ronde.

Embedded content: https://twitter.com/LevyFrederique/status/1411416607138762754?s=20

Volgend weekend wordt de kwalificatieronde voor de Playstation versie van de game gespeeld. Daar zijn Levi de Weerd en Ali Riza Aygün de grote Nederlandse favorieten.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen