Nieuws

LowLandLions-coach Stxrm: "Het wordt niet close tegen PSV Esports"

LowLandLions-coach Stxrm: "Het wordt niet close tegen PSV Esports"

In aanloop naar de finale van de Dutch League kregen we kort de mogelijkheid om met de coach van LowLandLions te spreken. Jake "Stxrm" Camilleri blaakt van het zelfvertrouwen en geeft PSV Esports tussen de regels door geen schijn van kans vanavond.

Om de finale van de Dutch League te bereiken moest LLL wat harder werken dan PSV. Dit kwam natuurlijk omdat PSV Esports in de eerste ronde van de play-offs de confrontatie met Team THRLL won en daarmee direct in de eindstrijd stond. LLL moest, door hun derde plaats op de ranglijst, het eerst opnemen tegen Echo Zulu om vervolgens tegen Team THRLL aan te treden.

Waar het tegen Echo Zulu nog leek te wankelen, was het tegen Team THRLL zeer indrukwekkend wat LLL liet zien. LLL-jungler Maik "Hades" Jonker zei dan ook al eerder tegen Esports Club dat hij meer tegenstand had verwacht van THRLL, dat als koploper de groepsfase van de Dutch League had afgesloten.

Stabiel schema

Dat LowLandLions meer wedstrijden heeft moeten spelen dan PSV ziet coach Camilleri niet als iets negatiefs: "Het is goed om een stabiel schema te hebben zodat je ook de progressie in officiële games goed bij kunt houden, naast de trainingen. Pauzes middenin het seizoen doen me niet zoveel."

Eyes on the prize

Het was hoe dan ook een pittig seizoen voor titelverdediger LLL, dat zich via Echo Zulu en Team THRLL naar de finale moest knokken. Toch twijfelt Camilleri geen moment als we hem vragen naar het vertrouwen in de eindoverwinning. "Al vanaf het moment dat ik tryouts deed voor LowLandLions was kampioen worden en EU Masters halen het enige dat voor mij telde. Die gedachte heb ik nog geen seconde losgelaten."

De coach is nog een stap verwijderd van het waarmaken van die ambitie. Dan moet LLL vanavond afrekenen met PSV Esports. Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen: "We zijn absoluut sterker geworden tijdens ons bootcamp de afgelopen tijd," zegt Camilleri. "Ik kan niet te diep ingaan op onze voorbereiding, maar ik kan wel zeggen dat we er alles aan doen om op alle vlakken te verbeteren. Samen met de hulp van mijn assistent coach Bjorn bereiden we voor wat we nodig hebben om onze tegenstander te verslaan."

Duidelijke verschillen

Aan de finale zelf maakt Camilleri weinig woorden vuil. Het is duidelijk dat de coach niet bang is om zijn team in de favorietenrol te zetten: "Als we vanavond spelen zoals we eerder tegen Team THRLL speelden, wordt het niet close. Dan verwacht ik een 3-0, of heel misschien een 3-1 als PSV hun huiswerk heeft gedaan en een game van ons afsnoepen." De reden van dit vertrouwen? Camilleri twijfelt geen moment: "Er zijn duidelijke verschillen tussen individuele spelers van ons en die van PSV waar zij het lastig mee gaan hebben. Ik heb het volste vertrouwen in mijn spelers."

LowLandLions speelt vanavond vanaf 19:00 de finale van de Dutch League tegen PSV Esports.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven