Nieuws

LowLandLions en Sector One beginnen aan EU Masters

LowLandLions en Sector One beginnen aan EU Masters

Vandaag beginnen de winnaars van de Dutch League en de Belgian League aan hun avontuur in EU Masters. Sector One en LowLandLions proberen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het Europese schouwspel.

Zowel LowLandLions als Sector One zijn in een groep geplaatst met drie tegenstanders waar ze twee keer tegen moeten spelen. LLL treft het Kroatische CR4ZY, het Spaanse G2 Arctic en het Franse LDLC OL. Sector One neemt het in de voorrondes op tegen het Portugese SAMCLAN Esports Club, het Italiaanse Racoon en Iron Wolves uit Litouwen.

Na die zes groepswedstrijden gaan de twee beste teams uit elke groep door. Omdat er vier groepen zijn, blijven er dus acht teams over. Deze spelen een knock-outwedstrijd tegen elkaar, waarbij de nummers 1 altijd tegen een nummer 2 van een andere groep spelen. De vier winnaar van de knock-outwedstrijden stromen door naar het hoofdtoernooi.

Ongelukkig scenario

Afgelopen seizoen waren het ook Sector One en LowLandLions die namens de Benelux naar EU Masters mochten, maar toen troffen zij elkaar in knock-outfase. Erg ongelukkig, aangezien er toen dus maar een van de twee teams het hoofdtoernooi kon bereiken. LLL, dat toen nog onder de naam Defusekids speelde, won toen de confrontatie en schakelde Sector One uit. Helaas kon het toenmalige Defusekids geen potten breken en eindigde het team met een 0-6 score onderaan de ranglijst in de groepsfase.

Speelschema

Beide teams spelen vandaag en morgen hun wedstrijden. Ieder team speelt drie wedstrijden per avond. Morgenavond is dus al duidelijk welke teams er nog kans maken op het hoofdtoernooi via de knock-outfase. We zetten de speeltijden van beide teams even op een rijtje.

LowLandLions

17 augustus 19:00 - vs. CR4ZY
17 augustus 20:00 - vs. LDLC OL
17 augustus 23:00 - vs. G2 Arctic

18 augustus 18:00 - vs. CR4ZY
18 augustus 21:00 - vs. G2 Arctic
18 augustus 23:00 - vs. LDLC OL

Sector One

17 augustus 19:00 - vs. Racoon
17 augustus 21:00 - vs. SAMCLAN
17 augustus 22:00 - vs. Iron Wolves

18 augustus 18:00 - vs. Racoon
18 augustus 20:00 - vs. SAMCLAN
18 augustus 22:00 - vs. Iron Wolves

Alle wedstrijden zijn te zien op het Twitch-kanaal van EU Masters.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven