Nieuws

LowLandLions Hades: "Ik ben niet meer het hulpje van Goose en Alois"

LowLandLions Hades: "Ik ben niet meer het hulpje van Goose en Alois"

Het is LowLandLions gelukt om de titel in de Dutch League te verdedigen. Het League of Legends-team won dinsdagavond de finale van PSV Esports met 3-0 en blijft onmiskenbaar het beste team van Nederland. Jungler Maik "Hades" Jonker is dolgelukkig en kijkt uit naar EU Masters.

De dolblije Jonker voelt zich eerdaags na de finale geweldig: "We hebben de finale met 3-0 gewonnen, dus het kan niet anders dan dat ik me goed voel." De games gingen dan ook opmerkelijk gemakkelijk voor LowLandLions, op de tweede game na. "Ik was in de eerste game verbaasd dat Sett open bleef en de tweede game werd die dus ook gebanned. Naar mijn mening had PSV die game ook moeten winnen, maar door slordigheidsfoutjes wonnen wij die ook."

Offday PSV

"Ik denk dat dat de echte klap was want in game 3 liepen we er weer volledig overheen," vervolgt Jonker. Desgevraagd weet de jungler niet zo goed wat er met PSV aan de hand was. "Of ze een offday hadden? Geen idee. Ik denk zelf dat PSV nooit echt op hun best is geweest dit hele seizoen en qua macro zag het er minder uit dan in de Spring Split."

LLL daarentegen leek een heel ander beest dan in de groepsfase. Jonker verklaart: "Wij hebben tijdens ons bootcamp zoveel geleerd en waren daardoor vol zelfvertrouwen dat we de finale zouden winnen. Het is heel mooi om te zien dat de organisatie er alles aan wil doen om de beste te zijn en dan zo'n bootcamp regelt. We zijn erg blij met het vertrouwen van Filip (Langerock, eigenaar LLL) en ook dat we dat vertrouwen terug hebben kunnen geven met de winst."

Meer dan Alois

Na de finale sprak Colin "Koolein" Wijnholds ook al even met Jonker, in de uitzending van de Dutch League op Twitch. Toen zei de jungler lachend dat ze nu bewezen hebben dat Defusekids meer dan alleen Alois (ex-toplaner van LLL/DK) was. "Dat was vooral als grap bedoeld omdat ik goede vrienden met Alois ben," legt Jonker uit. "Maar misschien wilde ik stiekem van binnen ook wel graag laten zien wat ik allemaal kan."

"In de Spring Split speelde ik vooral het hulpje om de carries Goose en Alois op gang te brengen en daarna van de show te genieten. Nu had ik veel meer in eigen handen en dat vind ik veel leuker." Jonker kreeg dit seizoen vier nieuwe teamgenoten voorgeschoteld toen Goose, Nightmares, Chapapi en Alois vertrokken. "Het is geweldig dat we met vier nieuwe spelers, waarvan twee rookies, zo'n mooie finale hebben neergezet. Zonder hen had het zeker niet gekund."

EU Masters

LowLandLions neemt nu namens Nederland deel aan de voorrondes van EU Masters. Vorig seizoen versloegen zij, onder de naam Defusekids, Sector One en plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi. Helaas ging de organisatie toen met 0-6 de boot in tijdens de groepsfase. Jonker heeft hoop voor de aankomende editie: "Als we deze lijn kunnen voortzetten denk ik dat we voor verrassingen kunnen zorgen in EU Masters. Ik kan niet wachten tot we beginnen."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven