Nieuws

LowLandLions Hades: "Ik had meer weerstand van THRLL verwacht"

Beeld: LowLandLions

LowLandLions (voormalig Defusekids) liet dinsdagavond zien dat ze vastberaden zijn om hun titel in de Dutch League te verdedigen. Ondanks een kwakkelend seizoen speelde het team ijzersterk en werd Team THRLL op dominante wijze verslagen. Jungler Maik "Hades" Jonker had meer van de halve finale verwacht.

"De games zelf waren overtuigende overwinningen, maar dat was denk ik ook wel te zien," begint Jonker over de 2-0 overwinning tegen Team THRLL. "Zeker de tweede game, waar we een laneswap hadden voorbereid, was erg sterk. We hadden een beetje research gedaan naar hoe THRLL het liefste hun spel speelt en daar op ingespeeld."

Dat LowLandLions helemaal klaar was voor THRLL was duidelijk, maar andersom leek het een wereld van verschil. In totaal duurde de halve finale minder dan een uur aan speeltijd. "Ik had vooraf wel vertrouwen in een 2-0 overwinning, maar ik had wel meer weerstand verwacht," aldus Jonker. "Ik denk dat hun grootste valkuil was dat ze al met hun hoofd bij de finale zaten, omdat wij een matige prestatie tegen Echo Zulu hadden geleverd. Misschien dachten ze dat ze makkelijk van ons konden winnen."

Titelverdediger

Jonker is de laatste overgebleven speler van het team dat vorig seizoen onder de naam Defusekids de Dutch League won. Ook toen was PSV Esports in de finale de tegenstander. "Dat geeft mij absoluut een extra drive om de titel te verdedigen. Het spel dat ik nu speel past veel beter bij me dan hoe het vorig seizoen ging. Daarnaast wil ik ook laten zien dat we met een andere line-up PSV opnieuw kunnen verslaan."

In voorbereiding op de play-offs is LLL al sinds 1 augustus op bootcamp en dat zetten ze ook door tot de finale. Dat is volgens Jonker ook wel goed: "Ik verwacht dat PSV veel moeilijker gaat worden dan THRLL, ook omdat ik in de wandelgangen hoor dat PSV ook op bootcamp gaat. Dat laat wel zien dat ze ons ook echt serieus nemen."

Mooie finale

"We hebben nu een week om ons goed voor te bereiden en met nieuwe strategieën te komen, zoals we ook al tegen THRLL deden," vervolgt de jungler. "Al met al wordt het een spannende finale en zou het me niets verbazen als het tot game 5 komt. Ik ben ervan overtuigd dat we er een mooie finale van maken." Als hij dan toch een voorspelling moet doen is Jonker vol vertrouwen. "Ik denk dat wij met 3-1 winnen, maar zoals ik al zei kunnen het ook vijf games worden."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven