Nieuws

LowLandLions prolongeert op dominante wijze titel in Dutch League

LowLandLions prolongeert op dominante wijze titel in Dutch League

LowLandLions heeft met succes de titel in de Dutch League verdedigd. Het League of Legends-team versloeg PSV Esports in de finale met duidelijke cijfers: 3-0. De winst levert LLL 2500 euro en een ticket naar de voorrondes van EU Masters op.

In een eenzijdige vertoning heeft LowLandLions de Dutch League-titel, die ze vorig seizoen onder de naam Defusekids wonnen, geprolongeerd. Met vier nieuwe spelers en alleen Hades als enige overgebleven 'Defusekid' liet de organisatie wederom zien dat ze nog steeds de beste van Nederland zijn. Van de drie games in de finale maakte PSV namelijk alleen de tweede game kans om te winnen en toen die verloren werd leek al het verzet gebroken.

Toen de eerste game op vrij dominante wijze naar LLL was gegaan, gooide PSV het in game 2 over een andere boeg. Sett mocht niet meer door de pick & ban heen en dat leek een groot verschil te maken. Waar LLL-jungler Hades de eerste game met die champion een sterke indruk maakte, moest hij nu uitwijken naar de Lee Sin. PSV kreeg daarentegen de Volibear in handen en leek daarmee de 1-1 naar zich toe kunnen trekken. Na ruim 35 minuten spelen brak er echter een fight uit rond de Red Buff van PSV die het einde van de game betekende. LLL speelde het veel beter uit en kon direct een einde aan de game maken.

PSV leek na game 2 gebroken en werd in de derde game volledig overlopen door LLL. In slechts 24 minuten rekende de regerend kampioen af met PSV, dat dus opnieuw een finale verliest. LLL boekt daarmee hun ticket naar EU Masters en gaat via de voorrondes proberen om het hoofdtoernooi te bereiken. Ook strijken zij 2500 euro prijzengeld op, waar PSV genoegen moet nemen met 1500 euro en een plekje in de Country Finals.