Nieuws

LowLandLions Raqo: "De groepsfase is eigenlijk voor spek en bonen"

LowLandLions Raqo: "De groepsfase is eigenlijk voor spek en bonen"

1 juli 2020, 16:03

Gisteravond werd alweer de vijfde speelronde van de Dutch League Summer Split afgewerkt, met als belangrijkste wedstrijd die tussen Team THRLL en LowLandLions. THRLL ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor maar de Lions zijn zeker niet uit het veld geslagen als we hun middlaner Raqo moeten geloven: "Op de lange termijn hebben wij de meeste potentie, dus uiteindelijk worden we gewoon weer kampioen."

In de vijfde speelronde van de Dutch League Summer Split stond gisteravond een topper op het programma. De ongeslagen koploper Team THRLL stond tegenover de kampioen van de Spring Split LowLandLions. Een speciale wedstrijd voor Lions-midlaner Raqo, aangezien hij vorig seizoen nog voor THRLL uitkwam, al vindt hij zelf van niet. "Het maakt voor mij geen verschil tegen wie ik speel, ik geef altijd honderd procent," vertelt hij. "Als ik al ergens extra motivatie uit haalde is het dat ik de ongeslagen nummer één hun eerste verliespartij wilde bezorgen."

Het mocht uiteindelijk niet baten, Team THRLL ging er met de overwinning vandoor en behoudt zo haar ongeslagen status. "We hadden het gevoel dat we outscaled werden en herkenden niet goed hoe we de gevechten moesten uitspelen. Daarnaast speelde ik persoonlijk echt een slechte game. De laning phase ging nog wel, maar in de teamfights maakte ik een paar fouten, mede door de constante druk van Raxhy's Kha'Zix," geeft hij eerlijk toe.

Ondanks het tweede verlies tegen koploper THRLL en een 3-3 score, is de LowLandLions-midlaner positief over de rest van het seizoen: "Op basis van hoe de trainingen gaan zijn we tevreden met onze groei en we beseffen ons ook dat de groepsfase eigenlijk voor spek en bonen is. Alles draait om de play-offs. Daarnaast is het moeilijk om nu al het niveau van teams te vergelijken, iedereen maakt nog veel fouten, niemand is vlekkeloos, ook wij niet," gaat hij verder. "Maar ik denk dat ons team op de lange termijn de meeste potentie heeft en dat we uiteindelijk weer gewoon die titel binnenslepen."

Echo Zulu klimt naar derde plek

Buiten de clash tussen Team THRLL en de LowLandLions stonden er gisteravond nog drie andere wedstrijden op het programma. Daarin wist Echo Zulu twee keer te winnen van zowel PSV Esports als Dynasty en trok Team THRLL ook in haar tweede wedstrijd van de avond tegen mCon esports Rotterdam de overwinning over de streep. Echo Zulu klimt dankzij de dubbelslag naar een verassende derde plaats en laat zodoende de LowLandLions, in ieder geval tijdelijk, achter zich.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders