Nieuws

LowLandLions Raqo: "Ik was na 3 weken bootcamp helemaal op"

19 augustus 2020, 15:22

LowLandLions won met overmacht de finale van de Dutch League, maar een week later lijkt er niets over van die goed geoliede machine. Met een 0-6 score in de voorrondes van EU Masters bereikt het team het hoofdtoernooi niet. We blikken met midlaner Max "Raqo" Temminck terug én vooruit.

Het ging helemaal mis voor LowLandLions bij EU Masters. Na drie nederlagen op de eerste dag kwamen er daar de tweede dag nogmaals drie bij. Kwalificatie voor het hoofdtoernooi was geen moment echt in zicht en de nederlagen waren grotendeels als terecht te betitelen. Wat ging er mis en hoe moet het nu verder met LowLandLions?

Weinig tijd

"Eerlijk gezegd hadden we de afgelopen dagen voor EU Masters geen tijd als team voor voorbereiding," vertelt Temminck. "De finales van Dutch League en de voorrondes van EU Masters waren aardig dicht op elkaar. We waren sowieso al 1 dag kwijt aan de reis naar van de bootcamp en hadden ook een paar dagen vrij nodig om weer op te laden. Ik was eerlijk gezegd ook echt op na 3 weken lang 100% te geven op de bootcamp."

Temminck kijkt verder dan alleen de 0-6 score die nu op het scorebord staat: "Ik denk zeker dat er meer in had gezeten dan die zes nederlagen. Op papier waren de tegenstanders natuurlijk wel sterk, maar ik denk niet dat we alles hadden hoeven verliezen." De midlaner kan zelf de vinger niet precies op de zere plek leggen. "Beide games tegen G2 Arctic hadden we echt moeten winnen, maar we speelden niet op ons sterkst. Ik weet zelf ook nog steeds niet goed waar het fout ging."

Onder niveau

De drie nederlagen op de eerste dag waren natuurlijk pijnlijk, maar LowLandLions had in theorie nog alle kansen. "We speelden die eerste dag individueel erg slecht en dan kom je al helemaal niet aan teamplay toe. Na die eerste dag accepteerden we gewoon dat we niet op niveau hadden gespeeld. De tweede dag zijn we met een beter plan de games in gegaan, maar het was jammer genoeg nog steeds niet genoeg om te winnen."

Volgens Temminck is deze pijnlijke uitschakeling niets meer dan een tegenslag en komt LowLandLions uiteindelijk sterker terug: "We hebben vooral geleerd waar de zwaktes in onze speelstijl lagen en hoe de tegenstander daar gebruik van maakte. Daar proberen we wat uit te halen en mee te nemen naar de toekomst. Daarnaast is het ook een goede ervaring voor onze spelers om eens op een Europees podium te spelen."

Country Finals

Zeer binnenkort strijdt LLL met PSV Esports, Team THRLL en Dynasty in de Country Finals om de laatste nationale prijs van dit seizoen. Volgens Temminck komt dat wel goed. "We nemen nu een welverdiende break en focussen ons daarna op de Country Finals zodat we LowLandLions weer op nummer 1 kunnen zetten."