Nieuws

LowLandLions wint Rainbow Six Benelux League

LowLandLions wint Rainbow Six Benelux League

22 juni 2020, 12:10

Het is LowLandLions gelukt om de titel in de Rainbow Six Benelux League te verdedigen. Het is voor het eerst dat de organisatie de titel aan de prijzenkast toevoegt. Een aantal spelers heeft al wel ervaring met het winnen van de Benelux League.

Het vijfde seizoen van de Rainbow Six Benelux League is gewonnen door LowLandLions. De organisatie, die voorheen als Defusekids door het leven ging, wint voor het eerst de hoofdprijs in deze competitie. Voor een aantal spelers in het team is het echter geen primeur om de titel te winnen. Deapek, Avaiche en Leonski wonnen de Benelux League voor de vierde keer.

Embedded content: https://twitter.com/Rainbow6Benelux/status/1274775629439938565?s=20

Tijdens de groepsfase van de Benelux League was LowLandLions bijna ongenaakbaar. Van de 14 wedstrijden won het team er 12, werd er 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. De nummer twee werd Sector One, op gepaste afstand van de koploper. In de halve finales wonnen LowLandLions en Sector One hun wedstrijden en troffen de twee powerhouses elkaar in de finale.

In die finale won Sector One verrassend de eerste ronde, die op Consulate werd gespeeld, waardoor LowLandLions direct in de achtervolging moest. Dat deden ze echter met verve door de tweede ronde (Clubhouse) overtuigend met 7-2 te winnen. Na een spannende overtime op Kafe Dostoyevsky ging die met 7-5 ook naar LowLandLions. Theme Park was niet aan Sector One besteed en de finale eindigde met 3-1 in het voordeel van LowLandLions.