Nieuws

MCon esports Rotterdam-coach Bashstard: "We hebben echt versterkingen nodig"

MCon esports Rotterdam-coach Bashstard: "We hebben echt versterkingen nodig"

Dylan "Bashstard" Lardinois nam enkele weken geleden het stokje als coach bij mCon esports Rotterdam over van de weggestuurde Eeyoree. Helaas kon ook hij niet voor een ommekeer zorgen en eindigde mCon onderaan de ranglijst van de Dutch League. Hij kijkt terug op een seizoen dat een beetje als een achtbaan voelde: "Het team was heel gemotiveerd, totdat de playoffs niet meer haalbaar waren."

Toen mCon esports Rotterdam met 0-6 onderaan de Dutch League stond, verving Dylan "Bashstard" Lardinois de weggestuurde Eeyoree. De vertrokken coach liet Lardinois achter met een zware last, die volgens de debutant al vanaf de start van de Dutch League aanwezig was: "Iedereen met een beetje verstand van de Benelux scene kon zien dat wij samen met Dynasty de twee zwaktste teams zouden zijn. Bij ons vertrokken enkele belangrijke spelers terwijl andere teams in kwaliteit gelijk bleven of zelfs beter werden."

Bashstard houdt de organisatie achter het team verantwoordelijk voor de keuzes die gemaakt zijn in aanloop naar het nieuwe seizoen. "Ik ben het niet helemaal eens met sommige keuzes," zegt hij. "We hadden vorig seizoen naar mijn idee een goed team met potentie, maar toen er enkele spelers vertrokken heeft mCon te lang gewacht met het halen van nieuwe spelers. Nu kwamen we overduidelijk kwaliteit tekort."

Minder kansloos

Zoals eerder gezegd stapte Lardinois bij een 0-6 score in bij mCon en had hij geen gemakkelijke taak. Toch wist hij het tij kort te keren en in zijn debuut een overwinning in de wacht te slepen tegen Echo Zulu. "Ik begon meteen te kijken waar het in de eerste weken vooral mis was gegaan en kwam snel tot de conclusie dat de drafts problemen opleverden. Er waren best een aantal games maar heel close verloren, die met een klein verschil in de draft waarschijnlijk wel gewonnen waren. Dan waren we halverwege het seizoen veel minder kansloos geweest dan nu."

"Ik moet de jongens wel een compliment geven, ondanks de negatieve resultaten was iedereen eigenlijk nog altijd heel gemotiveerd op het moment dat ik de coachingspositie overnam," vervolgt Bashstard. "Het grappige is dat in de week dat we de eerste overwinning pakten, vanwege het volgende verlies tegen PSV dat juist weer iets minder werd. Eerst was er natuurlijk het doel om niet zonder overwinning te willen eindigen, maar toen dat eindelijk behaald was, was er dankzij de 1-7 score geen kans meer op de playoffs en dus  niks meer om voor te spelen. Daardoor liep de motivatie er een beetje uit."

Toekomst bij mCon

Bashstard is ondanks alles blij met de ervaring die hij de afgelopen weken heeft opgedaan: "Ik ben hoe dan ook wel blij dat ik ervoor gekozen heb de rol als hoofdcoach aan te nemen. Ik heb de afgelopen tijd een hoop geleerd en ik ben er achter gekomen dat een coachingspositie wel iets is waar ik in de toekomst voor wil gaan. Of dat bij mCon gaat zijn moet in de komende maanden blijken maar ik sta er op zich voor open, mits ik de mogelijkheid krijg een nieuw team samen te stellen."

Versterkingen nodig

De coach is duidelijk in zijn blik naar de toekomst voor mCon. "Het is belangrijk om nu zo snel mogelijk te beginnen met bouwen voor volgend seizoen, snel een vast team bij elkaar zoeken en te gaan scrimmen, zodat volgend seizoen succesvoller wordt dan dit jaar. Ik vind namelijk dat ieder team in de Belgian of Dutch League samengesteld moet worden om de playoffs te halen en misschien zelfs bij de top twee te kunnen horen en daar zijn in het geval van mCon wel echt versterkingen voor nodig."

"Die hoeven wat mij betreft overigens niet perse uit de Benelux te komen," vult hij aan. "Mijn ervaring is dat de goede Benelux spelers weten wat ze waard zijn en dat dus ook vragen, waardoor je voor hetzelfde, of minder, geld een buitenlandse speler kunt halen die net zo goed is. Al blijft dat natuurlijk wel altijd een gok. Daarnaast zitten veel van de goede Nederlandse spelers al bij een van de betere teams en zijn ze dus sowieso niet beschikbaar."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders