Nieuws

MCon esports Rotterdam Seem: "Team THRLL is de titelfavoriet"

8 juli 2020, 12:35

MCon esports Rotterdam wist gisteravond tijdens de zesde speelweek van de Dutch League Summer Split eindelijk hun eerste overwinning te boeken. Tegenstander Echo Zulu moest, mede dankzij een goede prestatie van mCons Simon "Seem" Berkulo op Kassadin, het hoofd buigen. Esports Club ging met de midlaner in gesprek over hoe het was om zo lang te moeten wachten op die eerste overwinning en of de stand in de Dutch League de huidige krachtsverhoudingen recht doet.

Simon "Seem" Berkulo had met zijn goede spel op Kassadin gisteravond een groot aandeel in de eerste overwinning van zijn team in de Summer Split van de Dutch League. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de wedstrijd: "We hebben Kassadin al vaker in scrims geoefend tegen teamcomps met veel magic damage," vertelt hij. Dat ging altijd erg goed, dus ik ging met veel vertrouwen de game in. We kwamen al snel in een goede flow, waardoor het makkelijker was om de juiste beslissingen te maken. Dat gaf me de ruimte om meer plays te maken en zodoende de tegenstanders af te straffen op hun fouten."

Dankzij deze overwinning krijgen Berkulo en zijn teamgenoten dit seizoen eindelijk loon na werken. "Het is moeilijk om iedere week je best te doen in scrims om vervolgens in de Dutch League steeds te verliezen. Vaak waren waren we in scrims redelijk sterk, maar tot deze week konden we dat steeds niet omzetten in een overwinning als het erop aankwam. Het feit dat dat nu wel gelukt is voelt dan ook als een bevestiging van het werk dat we er met zijn allen hebben ingestopt."

De rest van het seizoen

"Nu is het aan ons om dit goede resultaat door te trekken en onszelf in de resterende wedstrijden zo goed mogelijk te presenteren," gaat hij verder. "Als we met zijn allen hard blijven werken, denk ik dat we nog minimaal één van de twee wedstrijden kunnen winnen. Vooral Dynasty moet voor ons te pakken zijn en dat gaan we proberen te bewijzen als we ze treffen in de laatste speelweek."

Ondanks dat Seem verwacht in het restant van het seizoen nog een overwinning te kunnen binnenhalen, denkt hij wel dat de huidige stand in de Dutch League de krachtsverhoudingen juist weergeeft: "THRLL is, ondanks hun verlies tegen Dynasty van gisteravond, duidelijk het team om te verslaan dit seizoen. Als zij hun constante spel tot aan gisteravond, vanaf volgende week weer kunnen oppakken zijn zij wat mij betreft titelfavoriet. Al liggen PSV Esports en de LowLandLions daar niet ver achter. Verder denk ik dat Dynasty en wij aan elkaar gewaagd zijn en Echo Zulu valt er een beetje tussenin. Op een goede dag kunnen ze het PSV en de Lions lastig maken, maar gemiddeld genomen zijn ze net iets minder."

Uitslagen

Er stonden gisteravond zoals gewoonlijk weer vier wedstrijden op het programma in de Dutch league. Dat leverde de volgende uitslagen op:

mCon esports Rotterdam 1-0 Echo Zulu
Dynasty 1-0 Team THRLL
mCon esports Rotterdam 0-1  PSV Esports
Dynasty 0-1 LowLandLions