Nieuws

Magic: The Gathering-toernooi Red Bull Untapped terug in 2021

Magic: The Gathering-toernooi Red Bull Untapped terug in 2021

Red Bull heeft aangekondigd dat het ook in 2021 een wereldwijde competitie in Magic: The Gathering (MTG) organiseert. De derde editie van Red Bull Untapped wordt gespeeld op zes internationale online-evenementen waar iedereen zich voor kan inschrijven. Het grote finaletoernooi vindt in december plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon, waar de beste MTG-spelers van Red Bull Untapped met elkaar de strijd aangaan. Tevens wordt er een extra evenement in Japan georganiseerd.

Red-Bull-Untapped-3 stories-1920x1080

Magic: The Gathering is een kaartspel dat al lang mee gaat: de eerste editie stamt al uit 1993. Uitgever Wizards of The Coast heeft inmiddels ook een digitale versie van het kaartspel laten ontwikkelen: Magic: The Gathering Arena, dat ook op de Epic Games store verscheen.

Red Bull-competities

Red Bull organiseert vaker competities in de meest uiteenlopende games. Van Age of Empires II in een kasteel tot een competitie in de citybuilder Cities: Skylines: niets is te gek voor het bedrijf. Ook een 'ouderwets' kaartspel als Magic: The Gathering ontbreekt niet in het evenementenbestand van Red Bull. In 2019 en 2020 vond Red Bull Untapped ook plaats, waarvan de laatste editie ruim 20,000 deelnemers had.

mtg.jpg

Red Bull Untapped is een gratis competitie, waarvoor iedereen zich kan aanmelden op de website MTG Melee. Voor de online wedstijden wordt gebruik gemaakt van de game Magic: The Gathering Arena en de Standard- en Historic-spelregels, met een combinatie van Constructed- en Limited-decks. De zes internationale online-wedstrijden beginnen in oktober en duren tot en met eind november. Elke online-ronde duurt twee dagen.

Regionale Stops

De winnaar van elk internationaal online-evenement krijgt een exclusieve Red Bull Untapped-prijsbeker en wordt uitgenodigd voor de finale in Portugal, die zal plaatsvinden in december. Een ander evenement in Japan zal later in de herfst van 2021 plaatsvinden.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate