Nieuws

Marco van Basten niet meer in FIFA 20 FUT packs na 'Sieg Heil'

3 december 2019, 09:38

Marco van Basten is per direct niet meer te verkrijgen uit de Ultimate Team pakjes in FIFA 20, zo maakte EA Sports eerder vandaag bekend. Spelers die Van Basten al hebben kunnen hem gewoon blijven gebruiken.

EA SPORTS besloot Van Basten uit de packs te verwijderen naar aanleiding van de commotie rondom zijn 'Sieg Heil' uitspraak op FOX Sports na een interview van Hans Kraay Jr. met Frank Wormuth, de Duitse coach van Heracles Almelo. De zender besloot na de uitspraak om een week salaris van Van Basten aan Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie te schenken. Bovendien was de Nederlandse legende ook voor een week geschorst voor iedere uitzending op FOX Sports.

Het bovenstaande bericht stuurde EA SPORTS naar alle FIFA spelers

In het bericht dat iedere FIFA-speler deze ochtend te zien kreeg bij het opstarten van FIFA legt EA uit dat er van hen wordt verwacht dat ze gelijkheid en diversiteit hoog in het vaandel hebben en Van Basten om deze reden tot nader order uit de packs hebben gehaald. De speler is niet meer verkrijgbaar uit packs, SBC's en ook niet in FUT Draft. Van Basten is nog wel te koop op de transfermarkt.

Excuses

Van Basten liet vrijwel direct na het incident weten spijt te hebben van zijn opmerking en 'niemand te willen shockeren'. 

Deel: