Nieuws

Martijn van der Craats nieuwe CEO en Managing Director H20 Esports

Martijn van der Craats nieuwe CEO en Managing Director H20 Esports

Martijn van der Craats is met ingang van 1 juni de nieuwe CEO en Managing Director van H20 Esports Campus Amsterdam. Van der Craats volgt Matthijs Vink en Dirk Tuip op. Met Van der Craats haalt H20 een ervaren manager uit de esportswereld binnen.

Fans van de esports wereld kennen Martijn van der Craats wellicht als Manager of People & Culture van Team Liquid. Vanuit die functie neemt hij belangrijke ervaring mee die hij maar wat graag wil toepassen: "Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst bij H20 binnen liep was ik al onder de indruk van de ambitie en de plannen, dat ik nu de aanvoerder mag zijn om deze plannen verder tot uiting te brengen is een jongensdroom van iedere gamer", zegt van der Craats over zijn nieuwe functie.

Ook Matthijs Vink, de CEO van de afgelopen maanden, is enthousiast: "We kennen Martijn al geruime tijd, ook doordat hij in zijn Team Liquid periode al betrokkenheid toonde bij onze educatieve activiteiten. Daarnaast merkten we ook dat hij een hart heeft voor esports. Vooral bij de opstart van de Branchevereniging voor Esports Nederland heb ik goede inhoudelijke gesprekken met Martijn gehad".

Volgens Vink moet de aanstelling van Martijn van der Craats ervoor zorgen dat H20 Esports naar een volgend niveau gebracht wordt. Zijn esports ervaring, nationale en internationale netwerk en ervaring in het bouwen van teams worden door de voormalig CEO op waarde geschat.

H20 Esports is het grootste esports gaming ecosysteem van Nederland. De organisatie heeft meerdere esports gaming centers en de Esports Tech Campus Amsterdam (Purmerend). H20 Esports houdt zich bezig met het ontwikkelen van esports talenten en bereid deze talenten ook voor op een toekomst in creative tech.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.