Nieuws

Martooka wint Hearthstone Topdesk Nationals

28 maart 2021, 21:34

Afgelopen zondag heeft Martooka van Obsidian Thieves de Hearthstone Topdesk Nationals gewonnen. Hiermee wint hij een geldprijs van 200 euro en mag hij zich de komende periode Hearthstone Nationals kampioen noemen.

Afgelopen zaterdag gingen zestien van de beste spelers van de Benelux de strijd aan om de felbegeerde titel te bemachtigen. Twaalf Nederlanders en vier Belgen gingen de strijd met elkaar aan om de prijzenpot van vijfhonderd euro en de felbegeerde titel van Hearthstone Nationals Kampioen. Maxvdp van mCon Esports, winnaar van de vorige editie, probeerde zijn titel te verdedigen en als eerste speler ooit tweemaal op een rij de Hearthstone Nationals te winnen. De Belgische Sai, wie ook gekwalificeerd was, kon helaas last-minute niet aan het toernooi deelnemen en werd vervangen door de Nederlandse CptnKitty.

Het toernooi vond plaats tijdens een bijzondere Hearthstone-periode. Ter voorbereiding van de uitbreiding van aanstaande dinsdag, waarbij een hoop kaarten uit het Standard-format verdwijnen, werd er op donderdag een patch uitgebracht. Hierbij werden een hoop van deze kaarten, die in het verleden wegens spelbalans zwakker gemaakt zijn, zijn tot hun oude glorie hersteld. Dit leidde tot een zeer bijzondere spelomgeving, waar de spelers maar weinig tijd hadden om zich op te oriënteren.

Kwartfinales

Maxvdp en CptnKitty van mCon Esports, JTBrinkers en Martooka van Obsidian Thieves, Heerpeer van Gaming Alliance, Mechnificant en Kelthrag van Divided Gaming en Floki waren na de groepsfase de gelukkigen die zich in de kwartfinales wisten te plaatsen. Maxvdp wist JTBrinkers met 3-1 te verslaan terwijl zijn teamgenoot CptnKitty in een clean sweep met 3-0 verloor van Kelthrag, Mechnificant wist terug te komen van een 0-2 achterstand en Heerpeer met 3-2 te verslaan, terwijl Martooka zijn landgenoot Floki in een zeer spannende match met 3-2 achter zich wist te laten.

Halve finales

Na de kwartfinales waren naast Maxvdp van mCon Esports en Martooka van Obsidian Thieves nog twee spelers van Divided Gaming over: Mechnificant en Kelthrag. Beide spelers van Divided Gaming strandden echter in de halve finale, waardoor de finale tussen Maxvdp en Martooka gespeeld ging worden.

Grande finale

De finale was een zeer spannende match, waar beide spelers zich meester moesten tonen in het aanpassen aan veranderende omstandigheden. In een zeer spannende eerste game wist Maxvdp met zijn Enrage Charge Warrior de Bomb Warrior van Martooka te verslaan, maar hierna keerde het tij. De Combo Demon Hunter van Maxvdp kwam driemaal op een rij net te langzaam op gang, waardoor Martooka steeds nipt de winst kon pakken. Hierdoor wist de Belg de speler van mCon Esports achter zich te laten. Martooka mag nu met de hoofdprijs van 200 euro naar huis en zich de komende periode kampioen van de Hearthstone Topdesk Nationals noemen.