Nieuws

Max Verstappen wint bij Real Racers Never Quit

24 maart 2020, 14:24

Max Verstappen heeft de eerste ronde van Real Racers Never Quit gewonnen. In de tweede race, die gewonnen werd door Kelvin van der Linde, werd Verstappen zesde. Real Racers Never Quit is een initiatief van Team Redline naar aanleiding van veel geannuleerde races door de coronacrisis.

Gisteravond stond de eerste ronde van Real Racers Never Quit op het programma, bestaande uit twee races op het virtuele circuit van Spa Franchorchamps. De eerste race werd een overtuigende zege voor Max Verstappen. Alleen nummer twee Lorenzo Colombo kon enigszins in zijn buurt blijven, hij finishte uiteindelijk op ruim zeven-tiende van de Nederlander, de nummer drie Daniel Juncadella volgde pas drie seconden later. 

Embedded content: https://twitter.com/TeamRedlineSim/status/1242199090848555008?s=20

Dat trucje kon verstappen tijdens race twee niet herhalen, de Zuid Afrikaan Kelvin van der Linde ging er, gevolgd door Philipp Eng en Mikkel Jensen, namelijk met de overwinning vandoor. De Nederlander kwam ruim 8 seconden na de winnaar als vierde over de streep. 

Matige prestatie Norris

Redline Teamgenoot en F1 collega Lando Norris kon tijdens het eerste ronde van het kampioenschap niet overtuigen. Met een zesde plaats in de eerste en een plaats buiten de top tien in de tweede race zal de jonge Brit zeker niet tevreden zijn. Hij krijgt gelukkig snel een kans op revanche, de tweede ronde van Real Racers Never Quit is namelijk al op 25 maart.