Nieuws

Maxvdp wint Hearthstone Topdesk Nationals

14 december 2020, 14:14

Afgelopen zaterdag heeft Maxvdp van mCon Esports de Hearthstone Topdesk Nationals gewonnen. Hiermee wint hij een geldprijs van 200 euro en mag hij zich de komende periode Nederlands kampioen Hearthstone noemen.

Afgelopen zaterdag gingen vijftien van de beste spelers van de Benelux de strijd aan om de felbegeerde titel te bemachtigen. Tien Nederlanders en vijf Belgen probeerden daar om door de groepsfase heen te komen en vervolgens de top 8 door te komen. De Belgische Floki, wie ook gekwalificeerd was, kon helaas last-minute niet aan het toernooi deelnemen.

Regerend kampioen Goudhoud verlaat vroeg het strijdtoneel

TheFlash van GameFist, Maxvdp van mCon Esports, Aikoio en Ruttie van Obsidian Thieves en Thahihi, Mechnificant, Ythehunter en Kelthrag van Divided Gaming waren na de groepsfase de gelukkigen die zich in de kwartfinales wisten te plaatsen. Goudhoud, de regerend kampioen van de Hearthstone Nationals, wist helaas niet door uit zijn groep te komen. Ook Dreadhead, de winnaar van twee edities geleden, greep helaas net naast de kwartfinaleplek ondanks een positieve score van 2-1.

Na de kwartfinales waren er nog één Belg en drie Nederlanders over. TheFlash, Thahihi, Ythehunter en Maxvdp wisten zich in de top 4 te plaatsen. Hier werd TheFlash verslagen door Maxvdp, waardoor hij niet twee keer op een rij in de finale van de Hearthstone Nationals wist te komen. Thahihi kwam dit maal echter wel voorbij de halve finales, door zijn teamgenoot Ythehunter in een zeer spannende match de baas te zijn.

Maxvdp ook in finale dominant

De finale bleek in meerdere vormen een herhaling van een match uit de groepsfase. Waar in de groepsfase Maxvdp Thahihi met een overtuigende 3-0 wist te verslaan, deed hij precies hetzelfde in de finale. Met een zeer goed gebouwde line-up, met als hoogtepunt de Whirlkick Master Rogue, bewees hij voor de tweede keer op één dag Thahihi’s betere te zijn. Hierdoor mocht hij met de hoofdprijs van 200 euro naar huis en mag hij zich de komende periode kampioen van de Hearthstone Nationals noemen.

Lineup Nederlands kampioen Hearthstone Maxvdp
De lineup waarmee Maxvdp het kampioenschap won