Nieuws

Mitchell de Jong wint in Montreal, Nederlandse Porsche24 snel uitgeschakeld

28 februari 2021, 11:53

Mitchell de Jong heeft zaterdagavond namens Virtual Racing School de ronde van Montreal gewonnen. De Amerikaan versloeg hierbij de huidige koploper in de Porsche TAG Heuer Esports Supercup, Sebastian Job. Het Nederlandse team Porsche24-Redline presteerde minder goed, en lag er in de tweede ronde na een incident al uit.

De tweede helft van het seizoen is van start gegaan met volgens velen een van de moeilijkste banen. De ronde van Montreal wordt gevreesd door menig racefan vanwege zijn enorm krappe bochten en lastige inhaalmogelijkheden. Toch gingen de racers vol vertrouwen van start. Tijdens de sprintrace wist de Australische Joshua Rogers de winst te pakken, na een serie aan spannende duels met koploper Sebastian Job.

Main Race

Tijdens de main race was er al snel een enorm gat ontstaan tussen de top drie en de rest van de racers. Mitchell de Jong had bijna direct pole position te pakken, en wist deze bijna de hele race vast te houden met de Brit Kevin Ellis Jr. en de Fin Tuomas Tähtelä dicht op zijn hielen. Dit kwam mede door een incident in de eerste ronde, waardoor de drie al snel drie seconden voorsprong hadden op de rest. Ondanks een aanval van Ellis Jr. en Tähtelä wist De Jong zich vast te bijten in zijn positie en de winst te pakken, waarbij Ellis Jr. en Tähtelä respectievelijk tweede en derde werden.

iracingmontrealkoplopers

Het zag er wat minder sprookjesachtig uit voor het Nederlandse team van Porsche24-Redline. De Duitse Max Benecke, coureur voor het team, raakte in de tweede ronde betrokken bij een naar incident wat hem uiteindelijk de race kostte. De vorige race werd Max Benecke ook onderuit gehaald door botsingen, buiten zijn eigen schuld om. Benecke maakte deze race wel af, maar eindigde op de 33e plek. De Nederlander Maxim Ramsteijn, coureur voor het Duitse CoRe Simracing, wist wel op een prima veertiende plek te eindigen.

De volgende race vindt op 13 maart om 19:00 plaats op het Belgische circuit van Circuit de Francorchamps. Voorlopig leidt Rogers het klassement, maar met nog vier rondes te gaan kan alles nog veranderen.

Embedded content: https://youtu.be/6MFiFvoPZyg